28. kolo
25.05.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Hradec Králové

Zenit Čáslav

Rozhodčí: Franěk - Chytil, Gallo
Diváci: 1.330

Reportáž

FC Hradec Králové - Zenit Čáslav 2:1

Už to vypadalo, že ze souboje o postup do Gambrinus ligy odpadne další tým. Za minutu dvanáct se však prosadil Pilař a zajistil hradeckým fotbalistům proti Čáslavi všechny další tři body.

Hradec se po většinu prvního poločasu snažil vymyslet nějaké kloudné akce, zatímco jeho soupeř v poklidu bránil. I přes větší množství šanci, ale odcházeli Východočeši do kabin za nerozhodného stavu. Domácí fotbalisté se sice ujali vedení až v 31. minutě, ale moc nescházelo Pilařovi už o dvacet minut dříve. Ten však zaskočen náhlým centrem Víta nedokázal v jasné gólové příležitosti zpracovat míč.

Také Čáslav měla na svých kopačkách tutovku. Po chybě Přibyla se tváří v tvář objevil proti Podhajskému mladý útočník Kocourek, ale hradecký gólman jej vychytal. Nevyužitá příležitost jej mohla mrzet především proto, že za pár minut se prosadil po centru z rohového kopu Plašil. Čáslav však na nepříznivě se vyvíjející průběh zareagovala velmi rychle a už v 34. minutě se z přímého kopu nádhernou ranou trefil Strnad. Vedení na svou stranu mohl vrátit Černý, ale nastřelil pouze rukavice Havránka.

Už v 47. minutě dal Hradec o sobě opět vědět. Výborný centr Přibyla ale poslal hlavou nad záložník Pavel Černý. Nervózní domácí fotbalisté ve druhém poločase rozhodně nepůsobili jako jasný favorit tohoto utkání. Moc nescházelo a mohli dokonce prohrávat. Kotrbova nádherná střela z úhlu však postrádala přesnost.

Tentýž hráč vystrašil Podhajského také v 67. minutě, kdy hradecký gólman vyrazil míč na roh. Ten zahrál Strnad a našel hlavu Haniaka, kterého opět skvěle vychytal Podhajský. V závěru si Hradec opět vypracoval tlak, na vytoužený gól ale čekal až do závěrečných okamžiků. V 71. minutě se po rohu Čupra míč dostal dokonce na brankovou čáru, ale v síti neskončil. Zanedlouho se ke střele dostal Wozniak, toho Havránek vychytal, míč se však odorazil pouze k Vítovi, který okamžitě pálil. Ovšem i jeho střelu hostující gólman zázračně vychytal. V nastaveném čase ale nakonec přeci jen Hradec dočkal. Bombou pod břevno se prosadil Pilař.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šance na postup ještě žije. V tomto zápase jsou pro Votroky 3 body povinností. Tip 2:0. FC HK !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak, tak, ale veledůležité 3 body jsou doma !!! Votroci, jedeme dál !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele