základní část, 38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta přestřílela Monzu 5:2. Hattrickem se blýskl Koopmeiners

Orobici doma zvládli roli favorita a přestříleli Monzu vysoko 5:2. Hattrickem se pod vysokou výhru podepsal zejména záložník Teun Koopmeiners, kterého v barvách Atalanty podpořili ještě útočníci Højlund s Murielem.

Atalanta doma strážila pátou příčku, která kromě Evropské ligy pro příští ročník znamená i pár set tisíc eur navíc. Proti sobě ale měla překvapení letošní sezony, nováčka z Monzy, který se především díky trenérovi Palladinovi vyšvihl až do první desítky a chtěl v ní zůstat. Osmé místo už mu uniklo a neměl na něj nárok, ale stejně se chtěl se sezonou rozloučit skalpem slavnějšího mužstva.

Domácí Orobici ale hráli prim. Už ve čtvrté minutě nechtěně namazal obránce Caldirola Teunu Koopmeinersovi a nizozemský záložník pálil těsně vedle. To ještě netušil, jak velký večer ho čeká. Naplňovat ho začal v 11. minutě. Tehdy se k němu dostal krásný pas od Joakima Maehleho a Koopmeiners ho z bezprostřední blízkosti dostal za záda brankáře Di Gregoria!

Hostující Monze tenhle stav na sebevědomí moc nepřidal a rozdíl v kvalitě obou týmů byl evidentní. Ve 27. minutě sice Atalanta málem inkasovala, ale brankář Sportiello zachránil svůj celek po ráně Carlose Augusta. S další ranou přispěchal Éderson, ale ani on nemířil přesně. To bylo zase odpovědností dnešního nepravděpodobného hrdiny. Teuna Koopmeinerse. Defenzivní, někdy střední záložník v první nastavené minutě nejdřív vypálil na Di Gregoria a následně se mu povedlo svou vlastní ránu ještě doběhnout a úspěšně ji doklepnou do sítě - 2:0.

Monza potřebovala se skóre i s vlastní hrou něco udělat, ale neměla energii ani nápady. Přesto dokázala v 51. minutě vstřelit kontaktní branku. Mota dokázal zkrotit neposedný míč a nahrát ho do druhé vlny na Andreu Colpaniho. Ten nad ničím moc nepřemýšlel a krásně zakroutil balon do rohu Sportiellovy brány!

Atalanta chtěla odskočit na rozdíl dvou branek, ale sudí Di Bello jednu ze situací jako penaltovou neposoudil, i když ho VAR povolal k obrazovce. Svěřenci trenéra Gasperiniho, který inkasoval červenou kartu za předchozí protesty, přesto brzy zvýšili. Koopmeiners si vyměnil míč s Højlundem, vrátil mu jej a mladý střelec se prosadil!

A pak se strhla mela. V 79. minutě si nabuzený Koopmeiners dovolil parádičku a krásným lobem ze snad 35 metrů nachytal Di Gregoria na švestkách! Hned vzápětí si ale vzal míč pod kontrolu Andrea Petagna a snížil na rozdíl jen dvou branek! To si ale domácí Atalanta nenechala líbit a vedení si vzala velmi rychle zpátky. Ve druhé minutě nastavení uzdravený Ademola Lookman poslal do úniku Luise Muriela a zkušený Kolumbijec se radoval z další a tentokrát už poslední přesné trefy Atalanty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele