základní část, 1. kolo
13.08.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Aleksej Mirančuk (© AFP)

AC Monza na úvod podlehla Turínu

Premiéra v nejvyšší italské soutěži skončila pro AC Monzu Brianzu porážkou 1:2 s turínským FC. Granata předvedla zkušený a takticky vyzrálejší výkon a nakonec díky brankám Mirančuka a Sanabrii zaslouženě zvítězila.

Monza patří mezi celky, jimž se predikuje dobrá sezona a to i navzdory domácí porážce s Turínem. Hosté těžili ze svých zkušeností a již v 5. minutě zahrozil Antonio Sanabria. Brankář Di Gregorio zapracoval nohama a pokus zneškodnil. Opora domácích byla ve střehu i o dalších dvacet minut později, kdy tentokrát skokem fantasticky vychytala Radonjiće. Monza na svojí příležitost čekala až do 35. minuty, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Filippo Ranocchia a jen těsně minul.

Turín byl přeci jenom nebezpečnější a před koncem poločasu se ujal vedení. Alexej Mirančuk se dostal za domácí obranu a před Di Gregoriem jen píchnul do balónu a tím vsítil vedoucí gól.

Sám Mirančuk už se na hrací ploše dlouho neohřál, neboť musel pro drobné zranění střídat. V 66. minutě už to vypadalo s Monzou bídně, protože Ricciho zvláštní centr zasáhl zblízka do odkryté branky Antonio Sanabria - 2:0.

Domácí se ani za tohoto stavu nevzdávali a čtvrthodinu před koncem zahodil stoprocentní šanci Birindelli, přičemž skvěle zasáhl brankář Milinković-Savić. Brankové příležitosti Monzy přibývaly a nováček Serie A se dočkal kontaktního gólu. Bohužel pro domácí příznivce přišel až příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení prošel balón kolem Milinkoviće-Saviće přímo na kopačku Danyho Moty a ten neměl problém trefit prázdnou branku. Na víc se Monza nezmohla a v prvním zápase prohrála s Turínem 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak nějak jsem nepochopil , proč je domácí tým favorit???? 2,59-3,2-2,9.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si bukwico jedna užij toho honění, dokud mužeš. 2,58-3,28-3,01.

Reagovat
smazaný uživatel

Favorité plnili ulohu, až na tohoto. Když se opisovačovi povede stejně i v následujících kolech -za mě jen spokojenost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele