6. kolo
01.10.2005 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - SS Lazio 3:0

Udinese prohrálo poslední tři soutěžní zápasy a proti Laziu již nutně potřebovalo bodovat. Účastníka Ligy mistrů ale rozhodně nečekal jednoduchý úkol, Lazio totiž hraje v úvodu sezóny dobře a předvedlo to i v posledním kole, kdy doma nasázelo čtyři branky Palermu. Trenér domácích Serse Cosmi mohl konečně přivítat zpět v základní sestavě útočníka Vincenza Iaquintu, který byl z kádru dočasně vyřazen kvůli odmítnutí nového kontraktu. Tuto válku však obě strany dovedly do zdárného konce, Iaquinta prodloužil smlouvu na Stadio Friulli do léta 2010 a proti Laziu byl klíčovou postavou svého týmu.

Nejaktivnějším mužem úvodních minut byl domácí Di Michele. Ten se po několika zastřelovacích pokusech dokonce po centru Vidigala radoval ze vstřelené branky. Radost mu však sebral pomezní rozhodčí, podle něhož útoníkova hlavička nepřešla brankovou čáru. Smůlu měl chvíli nato i Candela, jehož tečovaný centr skončil těsně nad. Ve 20. minutě byl po rychlém brejku v obrovské šanci opět Di Michele, ani tentokráte však nedokázal Peruzziho překonat. Hodně diskutovaný moment přišel ve 24. minutě. To domácí Muntari mimo souboj o míč udeřil loktem do obličeje Pandeva a mohl děkovat pouze benevolenci a nepřesnosti rozhodcovského triumvirátu, že nemusel předčasně do sprch. Římský tým se v první půli opíral především o vynikajícího Peruzziho, který vyhrál i další souboj s Di Michelem a následně učinil přítrž Iaquintovým hrátkám. Iaquintovi se nakonec přece jenom podařilo Peruzziho v první půli překonat, jenomže jeho branku neuznal rozhodčí Rosetti pro ofsajd. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky přežili Biancocelesti i dalekonosnou bombu Bertotta.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. S jednou výjimkou – konečně začaly padat branky. Ve 48. minutě spálil další obrovskou příležitost Di Michele, o čtyři minuty později však už domácí publikum vybuchlo nadšením. V 52. minutě totiž Zauri fauloval ve vápně Iaquintu a navrátilec do sestavy z nařízeného pokutového kopu nezaváhal. Až poté se ke slovu dostali také hosté, ráně Odda z 25 metrů však k parametrům nebezpečná chybělo hodně. S přibývajícím časem začalo Lazio otevírat obranu, což plně vyhovovalo domácím. Především pak Di Michelemu, jenomže tomu prostě v sobotu večer nebylo přáno. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až pět minut před koncem, kdy Iaquinta sklepl Vidigalův centr k nohám střídajícího Di Nataleho a ten překonal Peruzziho. Nádhernou tečku za zápasem udělal v jeho samém závěru Candela. Francouzský záložník si všiml špatného postavení římského brankáře a povedeným obloučkem uzavřel gólový účet zápasu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele