10. kolo
29.10.2005 18:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

UC Sampdoria - Inter Milán 2:2

Podle papírových předpokladů by se mohl zdát být mírným favoritem Inter, který má v tabulce právě před Sampdorií náskok pět bodů a v posledních pěti zápasech o jednu výhru více. Statistiky domácích(resp. venkovních) zápasů ale napovídaly, že utkání nebude mít jednoznačný průběh...

Ovšem dříve, než se na hřišti cokoliv událo, Inter byl už oslaben. Nejenže se musel obejít bez trenéra Manciniho, ale zároveň svou nedisciplinovaností oslabili tým i Argentinec Veron spolu s Materazzim. Mezeru po chybějícím středním obránci měl zacelit Siniša Mihajlovič. Do utkání také nenastoupil nejlepší střelec Interu Cruz, na opačné straně Bonazzoli, pyšnící se stejným přívlastkem jako Cruz, však nechyběl.

Utkání začalo poměrně zostra, když se v 7. minutě trefil obránce domácích Aimo Diana po přihrávce na vzdálenější tyč od Marca Pisana a Sampdoria tak potvrdila, že se jí střelecky nadprůměrně daří, zatímco pro Inter to byl teprve šestý inkasovaný gól v sezoně. Vzápětí se ve veliké šanci ocitl Obafemi Martins, ale gólman Francesco Antonioli ji nadvakrát zmařil. Poté zahrozil ještě Adriano, jeho prudká střela však směřovala jen do připraveného Antonioliho. Na opačné straně zahrozil hlavou Bonazzoli, gólman hostů se však inspiroval ve svém protějšku v týmu domácích a s jeho střelou si poradil. Vyrovnání se hosté z Milána dočkali ve 31. minutě a to zásluhou Estebana Cambiassa, který si po přihrávce Marcella Castelliniho zpracoval míč na hrudi a pohotově překonal Antonioliho, celou akci začal aktivní Obafemi Martins.

Nicméně Sampdoria se nenechala zahanbit a nedlouho po vyrovnávacím gólu opět strhla vedení na svou stranu a střelcem nebyl nikdo jiný, než Aimo Diana, který měl pravděpodobně dneska více než šťastný den, nahrávku si připsal Zenoni. Sampdoria tak zužitkovala svojí mírnou převahu. Domácí příznivci mohli být s vývojem zápasu určitě spokojeni, viděli tři góly, z toho dva v síti soupeře, navíc to vše už v průběhu prvního poločasu. Avšak Inter určitě nehodlal jít do kabin za takto nepříznivého stavu a snaha o jeho zvrácení byla korunována vyrovnávací, v pořadí již čtvrtou brankou v zápase. Ivan Ramiro Cordoba zřejmě chtěl dokázat, že i obránci Interu Milán umí střílet góly, naběhl si na přímý kop zahrávaný Sinišou Mihajlovičem a balon dopravil na místo určení, tedy do sítě domácích. Mezi fanoušky Milána opět zavládla radost! To vše se odehrálo ve 40. minutě, do konce poločasu už se střelecká listina nerozšířila a do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli se diváci, namlsaní průběhem poločasu prvního, už bohužel žádného gólu nedočkali. Hned ze začátku Sampdorii scházely centimetry, aby se ujala vedení, Bonazzoli ani Flachi netrefili balon po krásném centru Gasbarroniho. V 69. minutě ještě nebezpečně vystřelil Obafemi Martins, ale i s touto střelou si Antonioli poradil. Na hřišti se trochu přiostřilo, takže do statistik přibylo i několik žlutých karet... Po poněkud divokém průběhu první půle se oba týmy spokojily s bodem za remízu, čemuž nasvědčovala i taktická střídání v závěru zápasu, jak v podání Internu, tak Janova. Nic na tom nezměnila ani šance šest minut před koncem, kdy mohl rozhodnout o zisku tří bodů pro domácí Bonazzoli.

Autor: Jiří Dymák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele