16. kolo
17.12.2005 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - Juventus FC 1:1

Lazio už zdaleka není tak excelentním týmem, jakým kdysi bývalo, a navíc přivítalo Juventus, který si v 15 ligových kolech připsal 14 vítězství a jen jednu porážku. Z hostů ale vyzařoval znatelný respekt ze statistik zápasů Lazia v domácím prostředí, v němž Římané v letošní sezoně nepoznali hořkost porážky. Domácím chyběl Brazilec Cesar pro svalové zranění, hosté nastoupili bez zraněného brankáře Gianluigiho Buffona a s Alessandrem Del Pierem pouze na lavičce náhradníků.

Lazio odstartovalo lépe a již v počátečních minutách musel po nepříjemné střele Thomase Manfrediniho zasahovat gólman Juventusu Christian Abbiati. Domácí pokračovali v náporu, z něhož vytěžili v 16. minutě úvodní branku zápasu. Vše začalo u Liliama Thurama, který lehkovážně ztratil míč v obranném pásmu, Christian Manfredini našel trestuhodně volného Tommasa Rocchiho a ten střelou podél gólmana Abbiatiho skóroval - 1:0.

O chvíli později mohli hráči Juventusu prohrávat o dvě branky, když rána z kopačky Massima Odda mířila jen těsně nad břevno. Radost fotbalistů z věčného města ale netrvala dlouho, uběhlo jen 10 minut od úvodní trefy a bylo vyrovnáno. Zlatan Ibrahimovič rozehrál přímý kop na Pavla Nedvěda, od něj šel míč k Davidu Trezeguetovi a ten se v těchto situacích obvykle nemýlí - 1:1. Laziu bylo ještě krušněji ve 40. minutě, kdy musel pro zranění odstoupit albánský reprezentant Valon Behrami.

Po změně stran se musel dvakrát vytáhnout veterán v domácí brance Angelo Peruzzi, ale poradil si jak s pokusem Giorgio Chielliniho, tak se zakončením Davida Trezegueta v 55. minutě. O chvíli později se po chybě Massima Odda ocitl ve velké šanci Švéd Ibrahimovič, ale těsně minul. V 73. minutě zahrozili také domácí, ale hlavička Igli Tareho nemířila tam, kde by ji všichni příznivci Lazia rádi viděli. Nic vážnějšího se již do závěrečného hvizdu neudálo, a proto se oba soupeři rozešli za smírného výsledku 1:1.

Lazio potvrdilo kvalitu domácích zápasů, Juventus nalezl druhý tým, jenž mu byl schopen odebrat body.

Autor: Josef Tvrdý

Komentáře (8)

Přidat komentář
Shevchenko

1:0

Reagovat
HOST*

leite je úchyl

Reagovat
HOST*

leite smrdí

Reagovat
HOST*

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak akurat na tento zapas hlavne predsa je ze juve neprehra!!!

Reagovat
HOST*trezeguet

hahaha alespoň tak 0:3- až 0:4

Reagovat
HOST*

0:3 až 0:4 jo?

Reagovat
Shevchenko

no konečně....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele