6. kolo
02.10.2005 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Inter Milán 2:0

Šesté kolo zakončil na Delle Alpi souboj dvou gigantů – Juventusu s Interem Milán. Hosté přijeli do Turína v roli mírného outsidera, v jejich prospěch však hovořily poslední vzájemné zápasy. V posledních dvou duelech totiž dokázali na půdě "Staré dámy" zvítězit a triumfovali i v srpnovém utkání o italský Superpohár. Ve prospěch Juventusu zase hrála jeho letošní bilance – klub vedený Fabiem Capellem vyhrál v letošní sezoně všech sedm dosavadních mistrovských duelů.

Na obou stranách chybělo několik opor. Domácí se museli obejít bez Alessandra Birindelliho a Gianluigiho Buffona. Trenér Internu Roberto Mancini zase nemohl využít služeb Javiera Zanettiho a jeho jmenovce Cristiana.

V úvodních minutách hrozily oba celky především ze standardních situací. Na domácí straně pálil nepřesně Nedvěd. Hostující odpovědí byl trestný kop Figa, s nímž si Abbiati poradil. Ve 22. minutě nařídil rozhodčí Paparesta po faulu Cambiassa na Camoranesiho další přímý volný kop. K němu se postavil Ibrahimovič a jeho ránu umístil mimo Cesarův dosah Trezeguet. O třináct minut později dokázal Juventus své vedení zvýšit a branka padla, jak jinak než z trestného kopu. Po nedovoleném zákroku Samuela na Ibrahimoviče si míč vzal Nedvěd a nádhernou střelou přes zeď překonal Julia Cesara. O bleskurychlou odpověď se pokoušeli Adriano s Martinsem, ale recept na Abbiatiho nenašli. Ve 40. minutě se k ostrému zákroku na Ibrahimoviče uchýlil Materazzi a mohl být rád, že sudí Paparesta sáhl do kapsičky pouze pro žlutý kartónek. O chvíli později hlavičkoval po rohovém kopu Vieira a míč odvrátil až na brankové čáře dobře postavený Cambiasso. Tečku za prvním poločasem následně udělala hlavička Materazziho a dobrý zákrok Abbiatiho.

Ještě před odchodem do kabin nahradil zraněného Ibrahimoviče Del Piero. Fabio Capello navíc musel již na začátku druhé půle stáhnout ze hry kvůli zraněním další dva fotbalisty, Thurama a Trezegueta. Velkou hrozbu pro turínskou svatyni představoval Martins. Ten se opět připomněl ve 48. minutě, kdy na jeho nepřesnou hlavičku těsně nedosáhl na zadní tyči číhající Materazzi. O další ohrožení Abbiatiho se postaral Adriano, avšak jeho hlavičku uklidil do bezpečí Cannavaro. Pár minut poté to brazilský útočník zkoušel z trestného kopu, ale mířil nad. Abbiati měl po změně stran o poznání více práce než jeho protějšek Julio Cesar. V 73. minutě musel likvidovat pokus Martinse a v 75. ho svou hlavičkou zaměstnal střídající Cruz. Brankáře Juventusu nakonec o čisté konto málem připravil nešťastnou tečí spoluhráč Kovač, jenomže Abbiati byl i tentokráte na místě včas.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (41)

Přidat komentář
Shevchenko

Hosi, konecne ztratite body! (Cruz,Martins) Jak se divam na ty statistiky : toto leto: SUPERCUP: 1:0 pro Inter, PRIPRAVAKY: 2:0 pro JUVE a 1:0 pro Inter (Tropheo Tim), MINULA SEZONA: 0:1 pro Inter a 2:2, 03/04 3:2 a 3:1 pro Inter.

byl by sok, kdyby Inter nevyhral to je neco jineho, nez nase mestcke derby

Reagovat
Shevchenko

To sem myslel tak, ze Juve ztrati body a to v te zavorce je kdo da za Inter goly, tedy: 2:0. A kdyz nepocitam nepotrebne pripravaky tak se na to divam...?! posledni vyhra Juve byla 2.3. 2003 3:0 (a statistiky s toho zapasu jeste nebyli)

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Nesázej na to, prohraješ!

Reagovat
Shevchenko

ja si myslím, že ne!

Reagovat
Shevchenko

v tiplize jsem dal, že Inter vyhraje 1:0

Reagovat
Jajinek

Taky myslim ze by se dalo na Delle Alpi vyhrat ale bude to tezky a bude to chtit stesti a dobrou koncovku protoze herne sme na tom dobre...Jen se tes na derby, letos se nedame tak snadno...navic vy jste narozdil od nas na tom letos celkem spatne...

Reagovat
Shevchenko

je to jenom zacatek sezony... a jeste k tomu mame esi skupinu v lm

Reagovat
Shevchenko

tesi !

Reagovat
HOST*klasik

nechápu jak můžete hrát tak špatně s takovym tymem...už mi přídete trošku trapny

Reagovat
Shevchenko

takový tým?!

Reagovat
HOST*klasik

tim sem samozřejmě myslel s takovejma hráčema, ktery mate ve svym tymu, kdybys to nepochopil

Reagovat
Shevchenko

fakt expert...

CARLO ANCELOTTI:

Zasloužená remíza na které se podílí všichni. S některou remízou je člověk spokojený jako z vítězstvím. Ja tuto remízu beru jako vítězství. Skvěle jsme začali, ale brzi jsme taky inkasovali. Vidím hodně pozitivního na zápasu. Ukázali jsme dobrý fotbal. Hrajeme v těžké a velice vyrovnané skupině. Tento zápas nám hodně pomůže. Dá nám novou energii, která nám naplní hlavy i nohy. Jak říkam byl to dnes ten lepší Milan. Poulsen? To je hráč, který provokuje do té doby dokud mu to rozhodčí toleruje.

Reagovat
HOST*klasik

na co si furt hraješ prosimtě?(fakt expert...) se schalke to bylo celkem dobry-proti tomu nic moc nemám(i když nestává se moc často, že by a.c. dostavali góly takhle brzy a hlavně tak laciny góly(dida ta střela)), ale spíš myslim tu ligu, ještě v minulym kole byly v druhy půlce tabulky.

Reagovat
Shevchenko

ale podívej se na minulou sezónu...: první dva zápasy: 1 bod a vy jste to valili, ale kekonci sezóny: stejně gólu, stejně body (až po zápas AC-JUVE)

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Já ti to kurva řikal Inter si ještě počká než se frajerům z Turína aspoň vyrovná:)

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Probuť se!!!

Reagovat
HOST*

Já si teď troufnu říct že Juventus vyhraje ligu a bude asi v semifinále Ligy Mistrů.. Já v Italský lize fandim jUVENTUSU PROTOŽE TAM HRAJE aLESSANDRO DEL pIERO....

Reagovat
Shevchenko

nauč se psát

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite nekdo kde to davaj? Nechapu, proc to nevysila Galaxie. Hlavne ze davaj Chelsea s kdejakejma srabama. A ted v sobotu Charlton-Tottenham, to je opravdu atraktivni zapas...

Reagovat
HOST*klasik

taky to nechápu, kokoti z galaxie, samozřejmě ten den dávaj chelsea-to bude nadhernej fotbal,kolik zapasu davali z italsky ligy? treviso-milano myslim jenom,takovej trapnej zápas a večer hral inter s fiorentinou(4.tým s 2.tymem tabulky)-fakt je nechápu, už mě s tim vybíráním přenosů začínaj pěkně srát, víkend co víkend posraná chelsea na kterou se fakt nedá koukat

Reagovat
Mr.Jindros

No ale úplně nejhorší je, že nedávaj už ani ten magazín. Nevěřim, že by se na to nenašlo ve vysílání místo.

Reagovat
HOST*klasik

tak to sem si ani nevšim, že už nedávaj magazín, to mi chceš říct, že s italskou ligou vícemeně skončili?? to doufám ne!!

Reagovat
Mr.Jindros

Jo, nedávaj Magazín Serie A. To radši desetkrát zopakujou zápas Treviso AC.

Reagovat
Shevchenko

nevím co máš proti AC! Ale radši bych to viděl jednou (možná 1 repríza) a aby byl ten MAGAZÍN

Reagovat
smazaný uživatel

tazky zapas toto bude ale verim v to ze juve bude pokracovat vo svojej ceste aj nadalej a ze bude mat stale plny pocet bodou.inter nehra v poslednej dobe dobre takze nemam strach s tych lamerov.3 body su doma neni o com.FORZA JUVE.a s tou galaxiou ma to tiez sere ved to neni mozne aby davali take zapasy ake davaju.aj ked moj najoblubenejsi hrac je edgar davids to neznamena ze sa mi hra totenhemu luby radsej by som si pozrel nejaky taliansky futbal ako anglicky ktory davaju na kazdom programe. takze JUVE DO TOHO ukazme interu ze sme lepsi

Reagovat
Shevchenko

Pitbul ??

Reagovat
HOST*

hh schevcenko ano je to pitbul alebo aj rotvailer.ale som rad ze ked nehraval v interi ze sa hned chytil v totenhame

Reagovat
Shevchenko

to je pravda!

Reagovat
Jajinek

Co to tady meles?Inter ze v posledni dobe nehraje dobre...tak to se prober...Od zapasu v Palermu, ktery se nepovedlo hrajeme skvele (Lecce,Chievo,Fiorentina,Rangers - ani si neškrtli)Jen škoda že nedáváme víc golů.

Reagovat
HOST*klasik

interu, že to teď nejde jo? koukáš se na fotbal prosimtě vůbec? vypadá to, že ne. Teď pod Mancinim, hrajou nejlepsí fotbal za posledních xlet a jestli to nevidis, tak snad ani nevíš o čem fotbal je, jen zlepšit proměňování šancí a budem vyhravat rozdilem trídy nejen podle hry, ale i podle vysledku , jinak s tim juventusem to vidim na plichtu.

Reagovat
HOST*

hh ze ja neviem co je futbal.kamarat zapas s palermom uplne o nicom,a neviem ci ste boli na artmedii a tam inter hral nieco?absolutne nic podla mna.podla mna remiza nebude ked tak juve vyhra vdaka penalte alebo prehra.na remizu by som moc nedaval juve sice nevie v poslednej dobe hrat proti interu ale juve ma vieiru a ma mutua co sa moze ukazat ako rozhodujuce.ale klobuk dole pred adrianom,veronom,martinsom a materazim.a inac diky interu za cannavara paradny obranca

Reagovat
HOST*

V tomto zápase moc golů nepadne,já si myslím že Juve dneska určitě neprohraje a to že se jim v poslední době s Interem moc nedařilo mě nemůže přinutit abych si nevsadil neprohru Juve,myskím si že to bude tak 1:0 či 1:1 za Juventus se trefí Ibrahimovič.

Reagovat
HOST*

jj aj ja si myslim ze juve vyhra o 1gooool a daho podla mna ibrahimovic alebo nedved

Reagovat
HOST*

Souhlasím,jen aby to tak dopadlo,AC Milan vyhral,teď ještě aby Juve neprohrál,Real vyhrál,Olympiakos a IK Start neprohráli a budu bohatší o téměř 11 000.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*edie

deta sti vsichni nekam s ac, juve atd ted prisel cas cerno modrych , skvela sestava jen to nacasovata tytuli sou v kapse

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Kluci na Inter Nesázejte ... zbytečně prohrajete:) Inter prostě není natolik dobrý aby Juve porazil. Už jsem to tady psal nahoře pár dní zpátky ale nikdo nevěřil.

Reagovat
HOST*já

Nedvěd je borec ve 33 letech je furt skvělej a hraje na svuj vek fakt dobře. líbí se mi jek celeý juve šlape oproti barceloně

Reagovat
HOST*Barca

Tebe bych chtěl vidět ty kryple juventusáckej podívej se na ten svůj trapnej klub , který jen podplácí rozhodčí.A ten průměrnej hráč 2.ligy myslím , že mu Nedvěd říkají toho manekýna bych do repre nevzal ikdyby prosil na kolenou-mamlase.Ještě , že tam nemáš jméno debile.

Reagovat
smazaný uživatel

degesko asi potom nevies kto su pani futbalisti.ze nedveda by si nikdy nedal do repry kokos ved bez neho by kde bol cesky futbal,nikde by nebol.juve nepotrebuje podplacat k tomu aby vyhravalo ved v serii a na nich ma malo tymov.

Reagovat
HOST*martins

stejně eště vyhrajem ligu,nerrazzuri alé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele