12. kolo
19.11.2005 20:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

AS Řím - Juventus FC 1:4

Juventus obnovil svůj pětibodový náskok v čele Serie A poté, co si nečekaně hladce poradil na Olympijském stadiónu v Římě s domácím AS. Černý den římského AC započal těsně před půlí Pavel Nedvěd. Ve druhé půli pak třemi góly během šestnácti minut hosté své soupeře zcela znemožnili. Fotbalisté Staré dámy tak mohou v klidu sledovat zítřejší šlágr kola mezi AC Milán a Fiorentinou, tedy mezi nejbližšími pronásledovateli Nedvěda a spol.

První půli přitom nezačali domácí zle, nicméně až na výjimky si nebyli schopni vytvořit kvalitní brankové příležitosti. Pouze domácí útočná hvězda Vincenzo Montella měla dvě dobré střelecké šance z bezprostřední blízkosti, ale Christian Abbiati, který stále zaskakuje za zraněného Gianluigiho Buffona, jeho pokusy zmařil. Juventus si první vážnější šanci vytvořil ve 13. minutě, ale Trezeguetova střela z úhlu nebyla úspěšná. Na druhé straně se opět musel předvést Abbiati, který ale úspěšně zlikvidoval střelu Rodriga Taddeie k levé tyči.

Římané se mohli dostat do vedení také v půlce úvodní části utkání, ale Montellův volej se mezi tyče nevešel. Juve před přestávkou zařadilo vyšší rychlostní stupeň a v této části utkání také poprvé skórovalo. Mauro Camoranesi zprava nacentroval míč do šestnáctky, Pavel Nedvěd přeskočil ve vzdušném souboji Christiana Panucciho a poslal míč za Doniho záda - 1:0.

Druhý poločas začali domácí odhodlaní co nejdříve vyrovnat, ale byl to opět Juventus, který udeřil. Emersonův pas si krásně zpracoval Ibrahimovič, pronikl do šestnáctky a pravou nohou zvýšil na 2:0. Římané se ani nestačili vzpamatovat ze Švédova úderu a přišla další rána. Trezeguet si naběhl na Zambrotův křižný centr a hlavou poslal míč do sítě - 3:0. A to ještě stále nebylo ze strany Staré dámy vše. Po hodině hry našel Ibrahimovičův pas Trezegueta a francouzský kanonýr se opět nemýlil - 4:0.

Fotbalistům AS Řím pak svitla naděje na korekci výsledku, když byl v 65. minutě nesprávně vyloučen Liliam Thuram a navíc nařízen pokutový kop. Opakovaný televizní záznam totiž prokázal, že Montella spadl ještě před pokutovým územím, a to bez Thuramova přičinění. Francesco Totti se z penalty nemýlil a vzkřísil pro domácí jiskřičku naděje. O pět minut později měl italský reprezentant šanci rozšířit svůj gólový účet a vrátit AS do hry, ale jeho prudká střela jen těsně minula Abbiatiho branku. Další šance si už ale domácí nevytvořili a podlehli doma Juventusu jednoznačně 1:4.

Autor: Štěpán Nosek

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 ibrahimovic,mutu

Reagovat
HOST*

3:2

Reagovat
HOST*

1:2, cassano:del piero, trezeguet

Reagovat
smazaný uživatel

naaaaaaaaaaaaaaadhera juve paradna hra tak to ma byt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele