17. kolo
21.12.2005 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím - Chievo Verona 4:0

V posledním letošním kole Serie A se utkaly dva týmy, které měly jen málo společného. AS Řím bylo před tímto utkáním na desátém místě a ke spokojenosti měl hodně daleko, zatímco mužstvo hostů se hřeje v horní polovině tabulky, v posledních kolech sbírá body kde to jen jde a předváděný styl hry se také musí divákům líbit. Jasný favorit nebyl v tomto utkání ani jeden z nich. Mužstvo AS nastoupilo v taktickém rozestavení 4-2-3-1, když největším klenotem měl být Francesco Totti, mužstvo z Verony nastoupilo v obligátním rozestavení 4-4-2, kde útočnými tykadly měli být Tirobocchi a Sergio Pellisier.

Samotné utkání přineslo velmi zajímavý průběh. Již v osmé minutě fauloval De Rossi Franceschiniho, dostal žlutou kartu, a jako defenzivní záložník si musel dávat velký pozor. AS se začalo více tlačit do útoku a největším tahounem týmu giallorossi byl kapitán Totti, který si v prvním náznaku šance nahrál s Tommasim a nebezpečně vypálil na Squizziho. Ve 20. minutě přišel důležitý okamžik, Lorenzo D'Anna fauloval Tottiho a dostal žlutou kartu, bohužel pro něj ne poslední.

Po začátečním náporu domácího týmu se ke slovu dostali i hosté. Ve 22. minutě našel krásně Doni Pelissiera, ale ten úspěšný nebyl. O tři minuty později pohrdl další šancí Tirobocchi. A jak už to bývá, nedáš - dostaneš. Ve 31. minutě fauloval v pokutovém území Squizzi Tommasiho a rozhodčí nařídil pokutový kop, Totti bezpečně proměnil a svůj gól věnoval svému synovi Cristianovi. Ve 39. minutě bylo v táboře domácích ještě veseleji, to když znovu Totti nedal Squizzimu šanci a zvýšil na 2:0, což byl i poločasový výsledek.

Druhá půle přinesla další zajímavé situace. Hned ta první se odehrála v 53. minutě, kdy D'Anna nevybíravě fauloval Taddeie, viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Od té chvíle existovalo na hřišti jen jediné mužstvo, a to domácí. V 65. minutě přidal Simone Perrotta třetí gól. Jeho prudká a táhlá střela nedala brankáři hostů šanci.

Za tohoto stavu začali domácí myslet i na diváky a z ochozů Olympijského stadionu se začalo ozývat známé heslo: Rete, rete, rete! Fanoušci se dožadovali dalšího gólu, který nakonec padl. Postaral se o něj špílmachr Rodrigo Taddei v 85. minutě. Po závěrečném hvizdu odměnili diváci snažení domácích hráčů bouřlivým potleskem.

Autor: Tomáš Malý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*PeteKiller

TOTTI, TOTTI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele