14. kolo
04.12.2005 15:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:2

Zajímavý a vyrovnaný zápas od začátku do konce, šance na obou stranách, diváci na stadiónu Artemia Franchiho se určitě nenudili. Ale odcházeli smutní, jejich Fiorentina, která ukázala, že do nejužší špičky Serie A patří právem, smolně podlehla Juventusu. Třikrát trefená branková konstrukce připravila domácí o vítězství, sahali alespoň po bodu, ale ten jim dvě minuty před koncem sebral Mauro Camoranesi.

První gólovou šanci měla Fiorentina už v páté minutě a nebyl u toho nikdo jiný, než nejlepší střelec Serie A Luca Toni. Jeho hlavičku po Pasqualově přímém kopu zastavilo břevno. Pak navíc přišla osmá minuta, v níž domácí zjistili, že je nečeká lehká práce. Emerson dlouhým pasem vyslal Ibrahimoviče, ten posunul na Trezegueta a francouzský kanonýr poslal míč za Freyova záda - 0:1.

Fiorentina se dál tlačila před Abbiatiho branku, gólman Juventusu měl plné ruce práce s další střelou Toniho, nestačil pak sice na ránu Tomáše Ujfalušiho, ale i českému reprezentantovi zkazilo radost břevno. Nebezpeční byli i hosté, Trezeguet v gólové šanci přestřelil, po chybě Ujfalušiho, který nedokázal odvrátit centr, hlavičkoval osamocený Ibrahimovič a vytáhnout se musel Frey.

Šest minut před přestávkou se domácí dočkali. Pasqualův centr zleva našel Giampaola Pazziniho, ten přeskočil svého strážce a hlavou vyrovnal. Do poločasu mohla Fiorentina dokonce vést, Brocchi však pálil jen na Abbiatiho. Ještě větší příležitost strhnout vedení na svou stranu měl před odchodem do kabin Juventus, proti Ibrahimovičovi opět zakročil Frey.

Druhý poločas lépe vycházel domácím, kteří byli několikrát blízko ke skórování. Pazienzovu ránu vytěsnil Abbiati, sám před gólmanem selhal Pazzini. V 74. minutě se ke střelecké impotenci přidala opět i smůla, Toni se dostal za obranu, překonal vybíhajícího Abbiatiho, ale nastřelil tyč. Hosté do té doby zahrozili jen dvěma nepřesnými ranami Camoranesiho a Ibrahimoviče.

V závěru se Juventus dostal do mírného tlaku a vyplatilo se mu to. V 88. minutě Ibrahimovičův centr hlavou prodloužil Trezeguet a nehlídaný Camoranesi doklepl míč za Freyova záda - 1:2. Fiorentina si právem může stěžovat na kopec smůly, která ji v tomto utkání potkala. Přišla i o třetí místo v tabulce, kam se o skóre dostal Inter. Juventus si upevnil vedení, na druhý AC Milán má pohodlný náskok osmi bodů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

3:1

Reagovat
HOST*

2:1

Reagovat
HOST*

1000,- liber na remizu

Reagovat
HOST*Oleguer

Juve na to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Az taky isty by som si nebol ved zato za fiorentina porazila AC ved co je AC???juventus ma teraz sancu ukazat ci je naozaj najlepsi v lige????podla mna horsie nez remizou to neskonci!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE SAMOZREJME ZE NA TO MA.horsie ako remiza nebude ale ja sa uspokojim jedine s 3 bodmi bo fiorentyna nema ani nahodou sancu na JUVE

Reagovat
Shevchenko

3:1

Milán!

Reagovat
Shevchenko

radsi se nedivejte na sekci Inter-Ascoli

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooo 0:1 trezeguet parada

Reagovat
smazaný uživatel

mnoooooo dalsie 3 body su doma,inac ta stranka inter-ascoly nema chybu hahaha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele