16. kolo
18.12.2005 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

AC Siena - Parma FC 2:2

Utkání AC Siena - FC Parma nabídlo velmi zajímavý fotbal, s mnoha góly a mnoha zajímavými aspekty. Prvním z nich je přerušení série Parmy, která poprvé v sezóně získala body na soupeřově hřišti. Trenér Mario Beretta je tímto výsledkem nadšen, ale sám moc dobře ví, že práce je ještě mnoho, neboť se jeho tým drží na třetí příčce od konce, což mu nezaručuje setrvání v příštím ročníku Serie A.

První šanci utkání si vypracoval domácí celek, když ve 13. minitě našel Foglio zcela volného Nanniho, ale ten jen vyzkoušel pozornost brankáře Bucciho. Ve 22. minutě zaútočila poprvé také Parma, ale brankář Mirrante mohl zůstat v klidu. Hned za dvě minuty mohlo být vše jinak, Nanni si udělal prostor v soupeřově vápně, hostujícího gólmana však nevystrašil. Ve 28. minutě se na hřišti poprvé zažlutilo, to když parmský Coly fauloval domácího Vergassolu. Do konce prvního poločasu měl více ze hry domácí celek, o jehož útočnou hru se staral nestárnoucí Enrico Chiesa.

Druhý poločas začal o poznání zajímavěji a dokonce přinesl i dost branek. O první se hned po dvou minutách postaral Bernardo Corradi, který dostal po skvělé souhře Marchionni - Bresciano výbornou přihrávku a svůj úkol splnil znamenitě, Parma vedla 1:0. Hostující celek se z vedení ale dlouho neradoval, jen necelé tři minuty, neboť v 50. minutě utkání Paro poslal přihrávku na Thomase Locatelliho a ten si již věděl rady. Siena - Parma 1:1.

Utkání začalo ztrácet na tempu, jelikož ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Navrch měla sice Siena, ale nedokázala to gólově vyjádřit. To platilo do 76. minuty, kdy se po ose Paro - Bogdani k míči dostal Enrico Chiesa a nedal Buccimu sebemenší šanci - 2:1. Utkání se po této brance hodně kouskovalo, ať už střídáním anebo hereckými výkony hráčů Sieny. Rozhodčí nastavil za toto všechno pět minut, což se nakonec domácímu celku stalo osudným. Tou dobou byl už totiž na hřišti mladičký útočník Dessena, který se vrátil po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním, a v 93. minutě vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Tomáš Malý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

leite je úchyl a smrdí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele