33. kolo
21.05.2023 21:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Francisco Trincao (© AFP)

Benfica se Sportingem jen remizovala a o titulu se proto rozhodne až v závěrečném kole

Benfica letos svádí velmi dramatický boj o titul s obhájcem z Porta, jelikož postupně ztrácela svůj obrovský náskok, a nyní po remíze v očekáváném městském derby se Sportingem stále nemá definitivní jistotu. SL sice dohnalo v Lisabonu dvoubrankové manko, avšak po nerozhodném výsledku 2:2 drží před svým jediným rivalem dvoubodový odstup.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta potřebovali nutně zvítězit, ale vzhledem k průběhu musí být spokojeni i s bodem. Doposud posbírali čtyřiaosmdesát bodů a situaci stále mají ve svých rukách. Na závěr totiž doma přivítají jistě sestupující Santa Claru a stačí jim jakákoli výhra, vzhledem k vyrovnané bilanci vzájemných zápasů s Portem (celkově 2:2) pravděpodobně mohou uhrát i nerozhodný výsledek, protože oproti FC mají celkové skóre lepší o jedenáct branek (59:48).

CP i přes nadějný první poločas nedokázalo využít zaváhání Bragy a v této sezóně obsadí čtvrté místo zaručující účast v Evropské lize, jelikož za SC nyní zaostává o nedostižné čtyři body. Úvodní půlhodina probíhala ve velmi opatrném duchu, s přibývajícím časem ale začali mít navrch domácí a nakonec ze svého tlaku vytěžili hned dvě branky. Ve 39. minutě nejprve otevřel gólový účet Trincão, jenž po vynikající kolmici Nuna Santose sice napoprvé nepřekonal gólmana Vlachodimose, ovšem s dorážkou si již věděl rady a po chytré kličce snadno rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Po rohovém kopu z levé strany v podání Nuna Santose vyskočil nejvýše do vzduchu Ousmane Diomandé a razantní hlavičkou z osmi metrů usměrnil balón přímo k levé tyči kolem marně se natahujícího Vlachodimose.

Hosté po změně stran marně dobývali pozornou defenzívu protivníka a dlouho se vůbec k ničemu nedostávali, avšak necelých pětadvacet minut před závěrečným hvizdem vykřesal naději Benficy na bodový zisk Fredrik Aursnes. V předchozím průběhu druhého dějství se hned dvěma skvělými zákroky blýskl gólman Israel, jenže sedmadvacetiletý norský záložník ho již překonal v 71. minutě přesnou hlavičkou k pravé tyči po vynikajícím pasu Álexe Grimalda z levého křídla.

Když už se zdálo, že Sporting nakonec získá důležité tři body, tak ve čtvrté minutě nastavení se stal hrdinou Benficy João Neves. Ten se po obrovském závaru v brankovém území městského rivala opřel do odraženého míče a nadvakrát ho přeci jen uklidil přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele