6. kolo
10.09.2022 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting potvrdil stoupající formu a převálcoval Portimonense

Sporting Clube de Portugal po nevydařeném vstupu do sezóny opět nachází svou formu. V utkání šestého kola Ligy Portugal na svém stadiónu porazil dvanáctibodové Portimonense jednoznačně 4:0. Své první dva ligové góly v zelenobílém dresu vstřelil z Barcelony hostující Trincão.

Sporting byl od úvodního hvizdu aktivnější a svého soupeře převyšoval ve většině herních aspektů. Prvního rozvlnění sítě se domácí dočkali už v sedmé minutě, kdy se z voleje z hranice pokutového území krásně trefil Trincão.

Tlak domácích po vstřelení gólu ustoupil a hostující Portimonense mělo své šance, které však ve finální fázi nebylo schopné dotáhnout do konce. Naopak na druhé straně hřiště v závěru prvního poločasu nastartoval Edwards na levém křídle nabíhajícího Rochinhu, který přesným pasem do pokutového území našel volného Trincãa, jehož zakončení podruhé rozjásalo Estádio José Alvalade.

Druhý gól do šatny hráčům Sportingu velmi pomohl a druhý poločas nadále kontrolovali hru. V 65. minutě si na Poteho centr z rohového kopu nejlépe naběhl Ugarte a olíznul střelou hlavou břevno Nakamurovy brány.

Následnou rozehrávku na krátko od brány ale obrana Portimonense vůbec nezvládla. Ugarte vybojoval míč před šestnáctkou pro Paulinha, který ještě sám před brankářem našel patičkou lépe postaveného Trincãa, ale ten trefil pouze za Nakamuru suplujícího Pedrãa a odmítl šanci na svůj první profesionální hattrick.

Stoper Portimonense Pedrão nesuploval pouze za svého brankáře, ale také za útočníky Sportingu. V 72. minutě si totiž při snaze zblokovat Poteho střelu hlavou nešťastně srazil míč do vlastní brány.

Ofenzivní hráči Sportingu byli opravdu při chuti a o pět minut později přidali i čtvrtý gól. Pote našel v šestnáctce nikým nehlídaného Nuno Santose, který propálil Nakamuru a potvrdil jednoznačné vítězství svého klubu. Sporting si tak připsal druhou ligovou výhru v řadě a pomalu se dotahuje na ligové čelo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele