14. kolo
29.12.2022 22:15 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting zahájil druhou fázi úspěšně, poslední Paços zdolal hladce 3:0

Loňskému vicemistrovi portugalské nejvyšší soutěže příliš nevyšla podzimní část této sezóny, nyní před startem nového roku však potvrdil úlohu jasného favorita proti podceňovanému soupeři z Ferreiry, a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu bez potíží zvítězil o tři góly. Lisabonský gigant vsítil všechny své branky již v prvním dějství, vadit mu může jen zbytečné vyloučení Daria Essugoa zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

CP se díky čtvrtečnímu úspěchu udrželo na čtvrtém místě tabulky s osmadvaceti body a za vedoucí Benficou zaostává o devět bodů, naopak hosté získali v dosavadních čtrnácti duelech jen dva body a jsou beznadějně poslední osmnáctí s pětibodovým mankem na sedmnácté Marítimo. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima začali dle očekávání velmi aktivně a do vedení se dostali ani ne po třech odehraných minutách.

Nuno Santos svým obloučkem z levé strany našel hlavičkujícího Pedra Porra, jenž z dvanácti metrů zaskočil nejistě zasahujícího gólmana Jordiho, a i s velkou dávkou štěstí nakonec dopravil balón do sítě. Jasný favorit přidal druhou uklidňující trefu v polovině první půle. Tentokráte sám skóroval aktivní Nuno Santos, jelikož po přečíslení tři na tři stál na konci parádní přízemní kombinace a z deseti metrů nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Nelichotivý osud Paçosu byl definitivně zpečetěn ve 45. minutě. Teprve podruhé v této ligové sezóně skóroval třicetiletý útočník Paulinho, jenž v předešlém ročníku zaznamenal hned čtrnáct branek, neboť po vynikajícím pasu Porra stanul nikým nehlídán na hranici brankového území a naprosto bezmocného Jordiho pokořil prudkou hlavičkou k pravé konstrukci.

Sporting po změně stran nikam nespěchal a s přehledem si hlídal dostatečný náskok, soupeře prakticky k ničemu nepustil až do závěrečného hvizdu. Situaci si jen lehce zkomplikoval v 82. minutě, protože Essugo hodně nevybíravě přišlápl holeň skotského záložníka Holsgroveho a rozhodčí António Nobre mu po právu udělil přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele