26. kolo
01.04.2023 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting uštědřil poslední Santa Claře další úder a připsal si pátou ligovou výhru v řadě

Fotbalisté Sportingu i po reprezentační přestávce neztratili slibně rozvíjející formu a na domácím stadiónu porazili poslední Santa Claru hladce 3:0. O dobrý vstup do zápasu se v prvním poločase postarali góly Paulinho a Trincão, po změně stran přidal potvrzení Edwards.

Sporting byl proti týmu z Azorských ostrovů jasným favoritem. Domácí celek se totiž v náročné sezóně poprvé nachází v pohodlné formě, zatímco hosté bojují o přežití mezi elitou. Nebylo tak překvapením, že Sporting už ve 14. minutě radoval z úvodního gólu. Na Poteho centr z přímého kopu nejvýše vyskočil Paulinho a hlavou poslal svůj tým do vedení.

O osm minut později byla nálada hráčů v zelenobílých dresech ještě veselejší. Edwards zachytil špatnou rozehrávku soupeře a vyslal do pokutového území Trincãa, který přesnou střelou k tyči navýšil vedení na 2:0.

Po další ze série standardních situací mohl vedení domácích navýšit hlavou Inácio, ale míč nad břevno skvěle vyškrábl brankář Batista. Ve 41. minutě stálo při čtyřiadvacetiletém brankáři štěstí, když po Santosově centru Paulinho ve skluzu minul odkrytou bránu.

Šest minut po změně stran udělal hrubou chybu hostující kapitán Sagna, když při rozehrávce namazal míč Paulinhovi, který ho posunul do pokutového území Edwardsovi, na jehož zakončení Batista neměl nárok - 3:0.

Santa Clara dokazovala, proč je pro ní tato sezóna kritická a propadla se až na úplný chvost tabulky. Proti Sportingu se ani na chvíli nezmohla k výraznějšímu odporu. K jediné velké šanci se v nastaveném čase dostal střídající Andrezinho, který trefil tyč Adánovy brány. Sporting tak proti Santa Claře zvládl roli favorita a připsal si páté ligové vítězství v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele