24. kolo
12.03.2023 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting si věděl s Boavistou rady a porazil ji snadno 3:0

Sporting potvrdil zlepšenou formu na ligové scéně a nyní díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce přehrál tápající Boavistu 3:0. V tabulce portugalské nejvyšší soutěže si tedy upevnil čtvrté místo s padesáti body, nicméně za druhým Portem stále zaostává o osm bodů a na vedoucí Benficu dokonce ztrácí propastných patnáct bodů. Díky tomuto úspěchu se dobře naladil na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy na půdě londýnského Arsenalu.

Naopak hosté zvítězili na ligové scéně jen jednou z minulých sedmi utkání a v tuto chvíli se propadli na deváté místo tabulky s třiceti body. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima dominovali na trávníku od samého začátku a první větší možnost si vypracovali už krátce po třiceti sekundách hry, kdy po centru Mority z levého křídla hlavičkoval zády k brance Youssef Chermiti a i kvůli zásahu brankáře Bracaliho se balón odrazil od břevna zpět do hřiště.

CP se přiblížilo k důležitému tříbodovému zisku krátce po odehrané čtvrthodině. Těsně před tím sice trestuhodně minul levou konstrukci aktivní Chermiti, poté se však míč ocitl v pokutovém území FC a Nuno Santos ho unikátním zakončením přes nohu fantasticky poslal přímo pod břevno. Boavista se v následujícím průběhu k ničemu nedostávala a její akce většinou končily před finální fází, naopak těsně před přestávkou inkasovala podruhé.

Vracející se Salvador Agra chtěl zabránit zpětné nahrávce do volného prostoru od Nuna Santose, jenomže ve skluzu nekontroloval svůj pohyb a balón hodně smolným způsobem nasměroval přesně do bližšího spodního růžku. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce a lisabonský gigant opět dominoval. V 52. minutě mohl definitivně rozhodnout Ricardo Esgaio, ale jeho kroucený pokus z patnácti metrů orazítkoval břevno.

V následujících minutách se nic zásadního nedělo a CP naprosto kontrolovalo průběh, třetí a poslední gól tohoto střetnutí vsítil ve třetí nastavené minutě Paulinho. Třicetiletý útočník si seběhl před poloprázdnou branku na finální pobídku z pravé strany od Esagia a tu z bezprostřední blízkosti neminul.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele