31. kolo
06.05.2023 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica využila převahy a nejtěsnějším rozdílem udolala bezzubou Bragu

Fotbalisté Benficy dali zapomenout na nedávné vzájemné zápasy a doma ve velmi důležitém utkání porazili třetí Bragu 1:0. Domácí celek měl po většinu zápasu nad soupeřem převahu, kterou ve vítězný gól přetavil v druhém poločase zkušený Rafa Silva.

Už úvodní minuty zápasu ukázaly, jak bude vypadat jeho průběh, pokud nepadne brzký gól. Braga hrála v zataženém obranném bloku a divoká rozehrávka brankáře Matheuse potvrdila, že přijela hrát na brejky. Benfica tak musela tvořit a první nebezpečné šance na sebe nenechaly dlouho čekat.

Po čtvrthodině hry se sám na Matheuse hnal Ramos, kterého ale brazilský brankář vytlačil mimo střeleckou pozici, a tak mladý záložník hledal centrem před prázdnou bránu nabíhajícího Mária. Před zkušeným záložníkem ale míč poslal do bezpečí Borja. Kolumbijský bek si další důležitý zákrok připsal o pět minut později, kdy riskantním skluzem v pokutovém území zabránil nebezpečné přihrávce mířící na Ramose.

Většina úvodní půle se odehrávala před bránou Bragy, která se nedokázala s usilovného tlaku vymanit. Ve 22. minutě měl gól na kopačkách Neres, ale jeho krajan Matheus proti jeho střele skvěle zasáhl.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Ačkoliv bylo utkání pro oba týmy důležité, ukázalo se, proč má Benfica k titulu blíže. V 61. minutě se do další velké šance po perfektním Grimaldově centru dostal Ramos, který však hrůzostrašnou minelou potvrdil svou uvadající formu.

V 67. minutě se Braga ojediněle dostala ve větším počtu hráčů s míčem na půli Benficy a hned za to byla potrestána. Po ztrátě míče totiž k rychlému protiútoku zavelel Neres, jež přesnou průnikovou přihrávkou vyslal do úprku Rafu Silvu, který od půlky hřiště utekl svým obráncům a přesnou střelou poslal Benficu do vedení.

Na to Braga vůbec nedokázala zareagovat a po otevření hry jenom otevřela prostor pro nebezpečné protiútoky domácího týmu. Jedinou nadějnou šanci měl po Brumově centru v 85. minutě na hlavě Banza, ale poslal míč nad břevno. Benfica tak ve třetím vzájemném zápase sezóny konečně porazila Bragu a udělala velmi důležitý krok pro zisk titulu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele