15. kolo
06.01.2023 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica udolala Portimonense a upevnila svou pozici na čele ligy

Fotbalisté Benficy napravili zaváhání z posledního utkání loňského roku a na domácím stadiónu porazili Portimonense 1:0. Svěřenci Rogera Schmidta byli po celou dobu utkání aktivnějším týmem, ale spasila je proměněná penalta z kopačky Joãa Mária v první poločase.

Právě pokutový kop byl prvním zásadním momentem klání dvou týmů s orlem ve znaku. Za volným míčem v pokutovém území se hnal Ramos, který u něj byl o zlomek sekundy dřív než brankář Nakamura, který už vzal jenom útočníkovu nohu. Sudím Ferreirou nařízený pokutový kop poté se štěstím v 9. minutě proměnil Mário.

O deset minut později hostující Klismahn ukázal, že jeho přirozené prostředí je spíše na útočné polovině a nesmyslně podkopl Baha uvnitř vlastního pokutového území. K další nařízené penaltě se postavil norský záložník Aursnes, ale Nakamura tentokrát jeho prvnímu gólů v dresu Benficy pohotovým zákrokem zabránil.

Naopak plodnou bilanci má vzhledem ke svému postu mladý stoper Antonio Silva, který mohl po následném rohovém kopu přidat už čtvrtý gól v sezóně. Jeho razantní hlavička ale orazítkovala pouze břevno.

Přestože tomu výsledné skóre zápasu nenapovídá, Benfica si zvládlo do konce úvodní půle vypracovat ještě dvě stoprocentní příležitosti. Velmi dobrý večer ale prožíval Nakamura, který prvně vychytal Mária a v závěru poločasu také Florentina.

Chudý jednogólový náskok domácím nestačil a také po změně stran pokračovali v ofenzivním snažení. Velmi blízko gólu byl v 60. minutě Ramos, jehož náběh přesným centrem zachytil Mário, ale mladý útočník zcela osamocen hlavičkou nezamířil mezi tři tyče.

Jedinou šanci na zdramatizování průběhu mělo Portimonense v 74. minutě, kdy na Costovu průnikovou přihrávku do pokutového území nabíhal Cariello, ale na míč těsně nedosáhl. Benfica tak po přesvědčivém výkonu s nepřesvědčivým zakončením porazila Portimonense 1:0 a její náskok na čele tabulky je stále pohodlný.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nebylo by překvápko, kdyby s náma Benfika vymrdala i v tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik chybělo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele