5. kolo
02.09.2022 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Penalta v nastaveném čase zajistila Benfice výhru proti Vizele

Pořádně utrápené tři body vybojovali na svém stadiónu hráči Benficy proti vytrvale vzdorující Vizele. Hosté šli v prvním poločase zásluhou Osmajiće do vedení, a až v závěrečné fázi zápasu prvně srovnal Neres a následně v nastaveném čase z penalty zajistil výhru pro domácí João Mário.

Benfica do zápasu vstupovala v dobré formě i rozpoložení a už po deseti minutách hry mohla jít do vedení. Na Neresův centr z pravého křídla si nejlépe naběhl Ramos a hlavičkou orazítkoval břevno Buntičovy brány.

Jako první ale zažil gólovou radost hostující tým, kdy po dlouhé době pod tlakem zavelel k protiútoku do otevřené obrany Kiko Bondoso. Ten vyslal do úniku Osmajiće, jehož nohy byly rychlejší než nohy stíhajících obránců a prudkou střelou na bližší tyč propálil brankáře Vlachodimose - 0:1.

Domácí tým byl aktivnější a hnal se za fanoušky očekávanými góly, ale silně proti byla pozorná obrana Vizely, která krom dlouhých centrů do pokutového území příliš útočným esům nedovolila. Do další větší šance se dostal až po hodině hry Ramos, který využil Kikiho špatného odkopu a napálil míč z první na bližší tyč, kde ovšem kryl bránu připravený Buntić.

Zaplněný Estádio da Luz čekal na gólové oslavy dlouhých 76 minut. Poté s balónem několikrát zatancoval na hranici pokutového území Neres a nakonec levačkou zakroutil míč nechytatelně za Buntićova záda a srovnal stav utkání.

S bodem se ovšem domácí hráči nechtěli smířit a stupňovali tlak na bránu soupeře. Vše zkomplikoval v první minutě nastavení Ramos, který nafilmoval pád v pokutovém území a po druhé žluté kartě opustil hřiště.

Penalty se nakonec hosté dočkali v neuvěřitelné dvanácté minutě nastavení, kdy Rafa Silva trefil v šestnáctce Rosův loket a sudí Veríssimo nařídil přísnou penaltu. K její exekuci se postavil João Mário, který zachoval klid a poslal míč do protisměru brankáře, čímž zajistil pro Benficu pátou výhru v pátém kole. Vítězná euforie ale bude stát Mária start v dalším kole, neboť při oslavě sundal dres a po druhé žluté kartě viděl i kartu červenou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele