23. kolo
03.03.2023 22:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Goncalo Ramos (© AFP)

Benfica si poradila s Famalicãem a pokračuje ve výborné sezóně

Fotbalisté Benficy potvrdili před vlastními fanoušky na Estádio da Luz výbornou formu a připsali si na své konto už sedmou ligovou výhru v řadě. Po třetině soutěže jsou tak suverénně na čele tabulky a kráčí za mistrovským titulem.

Utkání však mělo pomalý start a domácí hráči působili, jak kdyby si už v hlavách přehrávali odvetný zápas Ligy mistrů. Jedním z hráčů, kteří byli v dobrém rozpoložení byl Grimaldo, který větral levou stranu hřiště. Právě on byl u první gólové akce v 36. minutě, kdy na druhý pokus procpal přízemní centr k Ramosovi, který zcela podle zvyku v letošní sezóny nezaváhal.

Také po změně stran hýřil aktivitou Grimaldo, ke kterému se na druhé straně hřiště přidal Neres, ale dalekonosný pokus ani jednoho z nich na úvod druhého poločasu v bráně neskončil. Výrazně jedovatější střelu z dálky než spoluhráči vyslal v 68. minutě Ramos, ale brankář Junior výborným zákrokem zabránil gólů. O minutu později po hlavičce Rafy Silvy zase gólu zabránilo břevno.

Benfica v zápase jasně dominovala, ale Famalicão přijelo defenzivně připravené a mnoho nebezpečných pokusů a náznaků soupeře eliminovalo. V nastaveném čase se ale potvrzovacího gólu dočkala. Grimaldo měl před pokutovým územím dost prostoru a času ke střele, kterou Junior sice vyrazil, ale pouze do prostoru, ve kterém byl nejrychleji Ramos a jednadvacetiletý útočník přidal druhý gól svého týmu a potvrdil sedmou výhru Benficy v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele