19. kolo
04.02.2023 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica zvládla městské derby na jedničku a po výhře 3:0 zvýšila své vedení na čele tabulky

Benfica potvrdila skvělou formu v letošním ročníku portugalské nejvyšší soutěže i v lisabonském derby s houževnatě hrající Casa Piou a díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce ji porazila hladce po výsledku 3:0. V Primeira Lize tak zvítězila již počtvrté za sebou a se ziskem parádních třiapadesáti bodů z dvaceti zápasů si vytvořila na čele tabulky jedenáctibodový odstup od druhého Porta.

Její sobotní protivník naopak nenavázal na minulý úspěch se zachraňující se Santa Clarou (2:1) a zůstává na dělené páté příčce se třiceti body. O osudu tohoto duelu rozhodl João Mário dvěma trefami v úvodním dějství, nicméně ozdobou byl neprosto unikátní zásah exslávisty Alexandera Baha, který v 71. minutě uzavřel gólový účet. Jasný favorit zpočátku vyčkával a téměř k ničemu se nedostával, ale deset minut před přestávkou šel do vedení.

Z ničeho nic se prosadil třicetiletý záložník João Mário, jenž si po hezké akci na levém křídle a finální zpětné nahrávce Davida Nerese téměř od brankové čáry seběhl do středu pokutového území protivníka a okamžitou střelou uklidil míč do sítě kolem bezmocného brankáře Ricarda Batisty. Neuběhlo ani dalších osm minut a Mário pojistil vedení svého celku, jelikož zužitkoval křižnou přihrávku Álexe Grimalda do volného prostoru a ve skluzu neminul poloprázdnou branku.

AC po změně přitlačilo a snažilo se více střílet, avšak gólman Vlachodimos v podstatě neměl výraznější práci až do závěrečného hvizdu. Zhruba dvacet minut před koncem přišla neuvěřitelná Bahova chvíle, která zvedla ze sedadel téměř všechny fanoušky na Estádio da Luz. Pětadvacetiletý dánský obránce převzal balón na vlastní polovině, přeběhl s ním více jak polovinu hřiště a po efektivní kličce ho nechytatelně zakroutil z osmnácti metrů pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele