23. kolo
05.03.2023 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Braga si doma poradila s Rio Ave a pohodlně drží třetí místo

Fotbalisté Bragy si po nevydařeném Dérbi do Minho napravili reputaci před vlastními fanoušky a porazili Rio Ave 2:0. V prvním poločase poslal Arsenalistas do vedení Bruma, druhý gól pak v závěru zápasu přidal Banza.

Přestože byl vývoj utkání ve finále úplně jiný, první gólovou příležitost si připsali už ve 4. minutě zápasů hosté. Boatengovu nebezpečnou hlavičku ale na poslední chvíli zpod břevna vyškrábl brankář Matheus.

Domácí poprvé nebezpečně zahrozili v 8. minutě, ale pořádně se předvedl také hostující brankář Siqueira. Ten prvně vyrazil Medeirosovu střelu z přímého kopu i následnou dorážku pohotového Ruize. A gólu se domácí fanoušci nedočkali ani ve 25. minutě, kdy po Medeirosově prostrčení zakončoval sám Ricardo Horta, ale Siqueira byl opět úspěšněšnější.

Domácí fanoušci tak museli čekat ještě dalších deset minut, než se konečně mohli radovat z gólů. Aktivní Medeiros opět unikl na pravé straně svým obráncům, zatáhl míč do šestnáctky a tam jej před prázdnou bránu přihrál Brumovi, který třetím gólem potvrdil, že mu nové angažmá v Braze svědčí.

Také vstup do druhého poločasu mělo lepší Rio Ave, ale ve svých šancích selhal Boateng i Pereira, a tak byla řada opět na Braze. Tu v ofenzívě rozhýbal střídající Banza. První šance se mu sice nepovedlo proměnit, ale vzhledem ke gólu, co dal v 79. minutě, toho litovat nemusí. Francouzský útočník si počkal na vysoko sražený Pizziho centr z pravé strany a ukázkovými nůžkami přidal druhý gól svého týmu.

Hostům závěry poločasů na rozdíl od úvodů vůbec nevycházely, a tak se jim už ani nepodařilo průběh zápasu zdramatizovat. Braga po výhře 2:0 získala cenné tři body do tabulky a drží se na jejím třetím místě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele