25. kolo
19.03.2023 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Souboj o druhé místo skončil bezbrankovou remízou

Šlágr 25. kola Ligy Portugal mezi Bragou a Portem nepřinesl fanouškům příliš fotbalové radosti a skončil bezbrankovou remízou. Domácí Braga tak nevyužila možnosti poskočit na druhé místo ligové tabulky a zůstává s dvoubodovým deficitem za Portem.

Důležitost utkání potvrzovala vysoká návštěva na Estádio Municipal de Braga, která překročila hodnotu 20 000 diváků a ve vysokém počtu dorazili také fanoušci hostů. První výraznější šanci mohli diváci vidět v 16. minutě, kdy se Al Musrati kličkou zbavil dvou obránců, ale slabší levačkou mířil jen doprostřed brány, kde byl připraven Costa. Jednička portugalského národního týmu své schopnosti musela předvést už o dvě minuty později po prudké střele Ruize.

Úvodní půle však potvrdila, že zápas je opravdu pro oba celky důležitý a nechtějí v něm udělat chybu, a tak už žádnou výraznější šanci nenabídla. Po změně stran poprvé zahrozili hosté z Porta. Po rohovém kopu v 50. minutě zůstal na zadní tyči osamocený Galeno, ale jeho akrobatické zakončení vyrazil Matheus.

O pět minut později zaveleli domácí k protiútoku, na jeho konci Medeiros nabil do dobré pozice Hortovi, ale tomu v letošním kalendářním roce chybí střelecké štěstí a minul bránu. O deset minut později se dostal k další střele z hranice vápna, ale tu pohodlně sebral Costa.

Největší šanci zápasu si ale necelých pět minut před koncem základní hrací doby připsali hosté. Galeno uprchl po levém křídle a přihrál míč před šestnáctku Evanilsonovi, který se pohotovou kličkou zbavil Niakatého, ale sám před Matheusem těsně minul bránu.

Nastavený čas ještě přinesl velkou šanci domácích, ale Pizzi z úhlu zakončoval šajtlí a trefil jen boční síť. V úplně posledních vteřinách utkání pak Matheus zavelel odkopem k rychlému protiútoku a Pizzi se opět octl sám před Costou, ale rozhodl se pro přihrávku na kterou čekal skvěle hrající hostující kapitán Marcano. Braga tak remizovala doma s Portem 0:0 a její ztráta na soupeře zůstává dvoubodová. Pro Porto remíza znamená už desetibodovou ztrátu na vedoucí Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele