19. kolo
05.02.2023 16:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga dala zapomenout na debakl z minulého kola a v poklidu si poradila s Famalicãem

Braga si po těžkém debaklu v minulém kole okamžitě před vlastními fanoušky napravila svou reputaci a jednoznačně porazila Famalicão 4:1. Domácí v utkání dlouho o gól vedli, hostům se podařilo vyrovnat, ale silná koncovka, ve které se prosadily i čerstvé posily, nakonec obrátila vývoj utkání ve prospěch Bragy.

Úvodní poločas naznačoval, že se domácí hráči navzdory změnám v sestavě a rozestavení z těžké porážky ještě nevzpamatovali. Úvodní půle totiž nabídla vyrovnanou podívanou se zmatky v koncovce obou týmů.

Ve 22. minutě se ale štěstěna naklonila na stranu Bragy. Al Musrati našel přesným křižným pasem na levém křídle volného Medeirose, který míč zatáhl do pokutového území a vyslal přízemní centr, jež se od špičky hostujícího stopera Mihaje odrazil do brány, a poslal tedy domácí do vedení.

Jinak se však v utkání dlouho nic podstatného nedělo. A o hlavní zábavu se postarala až závěrečná dvacetiminutovka. V 71. minutě jako blesk z čistého nebe udeřilo Famalicão. Centr z pravé strany hřiště se, přes Cadizovo prodloužení hlavou, dostal až na zadní tyč k volnému Sancovi, který po dvou minutách na hřišti potrestal nedůraz obrany Bragy a srovnal stav utkání.

Vyrovnané skóre nicméně vydrželo jen osm minut. Braga trpělivě kombinovala před zataženým blokem Famalicãa a skulinek nakonec využila. Po rychlé narážečce Pizziho s Gomézem druhý jmenovaný předložil míč před odkrytou bránu Banzovi, a ten svému bývalému týmu vstřelil už třetí gól v sezóně.

Vcelku vyrovnaný zápas dostál nevyrovnanému výsledku v nastaveném čase. V první minutě nastavení nová posila Pizzi zpracoval v pokutovém území prudký centr pro novou posilu Brumu, který prokázal své střelecké schopnosti a navýšil na 3:1.

Zkrat defenzívy hostů podtrhl Bruma o dvě minuty později, kdy prošel s míčem půl hřiště, protáhl se mezi dvěma obránci a vyslal nepovedenou střelu. Tu si však brankář Júnior nešťastně srazil za vlastní záda a daroval Brumovi druhý gól při debutu v dresu Bragy. Arsenalistas si tak ve finále poradili s Famalicãem hladce 4:1, udržují obecně kontakt s čelem ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele