6. kolo
11.09.2022 21:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga pokračuje v krasojízdě a i přes nepovedený závěr zdolala Rio Ave

Braga předvádí v tomto ročníku vynikající výkony a v dosavadních šesti utkáních ani jednou neprohrála, navíc v předchozích pěti případech zvítězila. Nyní dokázala uspět i na půdě nováčka letošní sezóny, jelikož proti celku Rio Ave vedla od 69. minuty už o tři branky, a i když v závěrečné čtvrthodině inkasovala hned dvakrát, tak nakonec udržela důležitou výhru 3:2 do samotného konce. V tabulce se proto vrátila na druhé místo tabulky se šestnácti body.

Braga zatím svádí bitvu o titul, před druhým Portem je o bod a za zatím stoprocentní Benficou zaostává o dva body. Naopak domácí zůstávají na čtrnácté příčce s pěti body s jedinou výhrou na kontě. Favorit od samého začátku dominoval na trávníku a do vedení se dostal již v 11. minutě. Těsně předtím sice neuspěl Ricardo Horta, jehož po přihrávce Iuriho Medeirose z pravé strany brilantně vychytal brankář Jhonatan.

Po následném rohovém kopu už však měl přesnou mušku Al Musrati, který se pověsil do vzduchu na centr Horty a svou prudkou hlavičkou i s trochou štěstí nakonec dopravil míč za brankovou čáru k bližší konstrukci. Favorit tohoto utkání pojistil svůj náskok za dalších čtrnáct minut. Medeiros nejprve tvrdě vypálil z deseti metrů a Jhonatan vyrazil balón před sebe, ovšem stejný hráč se poté dostal ještě k dorážce a po zemi přeci jen rozvlnil síť - 0:2.

Od tohoto okamžiku tlak Bragy utichl a obrázek hry se neměnil ani po přestávce. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho přidali třetí uklidňující branku přesně v polovině druhého dějství. Zaslouženého gólu se dočkal aktivní Ricardo Horta, jenž po fenomenální pobídce od Álvara Djalóa stanul zcela sám před domácím brankářem a bez potíží ho překonal přízemním obstřelem doprostřed branky.

Hosté pak neproměnili další dvě tutové příležitosti a houževnaté Rio Ave se proto vrátilo do hry o bodový zisk dvěma góly v rozmezí 81. - 87. minuty. Nejprve skóroval Emmanuel Boateng svým komplikovaným volejem z osmi metrů do poloprázdné banky. O šest minut později snížil na rozdíl jediné trefy Abdul-Aziz Yakubu, neboť po geniální kolmici Paula Vitora obešel i gólmana Matheuse a po zemi usměrnil balón do zcela odkrytého prostoru tří tyčí. Nicméně domácím již na nic dalšího nezbyl čas a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele