23. kolo
04.03.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting vybojoval proti Portimonense nejtěsnější možnou výhru

Hráči lisabonského Sportingu potvrdili na půdě Portimonense roli favorita a po dlouhém ofenzivním trápení vybojovali nejtěsnější možnou výhru. Tu vystřelil v poslední čtvrthodině zápasu teprve třetím ligovým gólem v sezóně Paulinho.

Přestože se Sporting většinu utkání hnal za prvním gólem, jeho fanoušci poprvé zvedali ruce už po čtvrthodině hry. Ve skrumáží po standardní situaci nejprve nepovedeně z voleje pálil Goncalves, což brankář Nakamura vyškrábl, ale míč se odrazil k jeho krajanovi Moritovi. Ten ve skluzu zvládl dobře zakončit, ale míč z brankové čáry vykopl domácí Pedrao.

Velkou šanci dostali hosté pět minut před koncem úvodního dějství. Outtara na hranici pokutového území nešikovně zfauloval Santose a rozhodčí Correia nařídil penaltu. K té se postavil Pedro Goncalves, ale k překvapení všech na stadiónu poslal míč vysoko nad.

Po změně stran plejáda neproměněných šancí hostujícího celku pokračovala. V 51. minutě vyrazil Goncalvesovu dělovku z prostoru před šestnáctkou Nakamura. Z následného rohu propadl míč na zadní tyč k volnému Edwardsovi, který ale zaskočen příležitostí nezakončil. Další velká šance přišla v 65. minutě, kdy na levé straně hřiště utekl Reis a předložil míč na penaltu Goncalvesovi, který však z dobré pozice trefil tyč.

Goncalves rozhodně neměl svůj střelecký den. V 72. minutě po Edwardsově průnikové přihrávce běžel sám na Nakamuru, ale japonský reprezentační brankář ho opět vychytal. Sporting se nakonec dočkal v 77. minutě. Paulinho se po pouhých dvou minutách na hřišti odtrhl od svých obránců a akrobaticky zakončil Goncalvesův centr z hloubi pole za Nakamurova záda.

Domácí tým vybičoval solidně zaplněný stadión alespoň k jedné pořádné šanci. Pedraovu střelu ale vychytal připravený brankář Adán, a tak si Sporting po utrápeném výkonu v koncovce připsal na půdě Portimonense svou třetí ligovou výhru v řadě a živí naději na účast v Lize mistrů v příští sezóně.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele