17. kolo
21.01.2023 16:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga se dost natrápila, v závěru přesto urvala výhru na půdě Pacosu de Ferreira

Očekávalo se, že Braga si s posledním celkem tabulky poradí asi daleko snadněji. Ale Pacos de Ferreira kladl aktuálně druhému nejlepšímu týmu Primeira Liga daleko větší odpor, než na jaký Os Arcebispos byli asi připraveni. Tříbodový výsledek nakonec urvali na svou stranu, o jejich výhře však rozhodla až osmá minuta nastavení druhé půle, kdy rozhodl Simon Banza.

První dějství ještě žádný klíčový moment nenabídlo. Překvapivě působili svěžeji domácí a ve 14. minutě měl favorit z Bragy velké štěstí, že se bleskové zakončení Alexandreho Guedese podařilo brankáři Matheusovi ztečovat na poslední chvíli do svého břevna. Až ve 40. minutě zahrozili výrazněji taktéž hosté, Iuri Medeiros mířil do spodního rohu brány, u něj byl ovšem připravený gólman Marafona. Jinak však úvodní poločas diváky ze sedadel vážně nezvednul.

Jiná byla situace po přestávce. A hodně se posunula směrem dopředu v 58. minutě, to když se povedlo skórovat Vítinhovi, který balón snadno tečoval za brankovou čáru po pobídce Abela Ruize. Pacenses dokázali vyrovnat v 68. minutě, Holsgrove totiž po ťukesu s Gaitánem zacílil nekompromisně do šibenice. Klání směřovalo do nerozhodného stavu, jenže závěrečné slovo si nakonec přece vzala Braga. Banza si v pokutovém území udělal prostor a levačkou, zřejmě i s tečí bránícího Nuna Limy, překonal Marafonu. Frustraci pak naplno projevil Maracás, jenž vyčinil sudímu Cláudiovi Pereirovi, a ten tak tasil domácímu stoperovi přímo červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele