25. kolo
05.04.2023 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rúben Amorim (© AFP)

Gil Vicente vybojovalo se Sportingem bezbrankovou remízu, ten na konkurenci nadále ztrácí

Sporting CP nedokázal v Barcelos využít dohrávky 25. kola s Gil Vicente a po bezbrankové remíze zůstávají pět bodů za třetí Bragou. Hostujícímu celku se sice podařilo dvakrát rozvlnit síť soupeře, ale pokaždé jim radost překazilo ofsajdové pravidlo.

Sporting do utkání vstupoval s pěti vyhranými ligovými zápasy za sebou a také do vložené dohrávky vstupoval jako aktivnější tým. V 10. minutě po Esgaiově centru nebezpečně zakončoval patou mladík Chermiti, ale brankář Andrew jeho zakončení zkrotil. Hned vzápětí mohl nepovedenou rozehrávku potrestat Esgaio, ale jeho střela mířila doprostřed brány na připraveného brankáře.

Hosté se však v úvodní půli do žádné další výrazné šance nedostali a stejné to bylo také u domácího družstva. Krátce po změně stran o sobě dali domácí poprvé vědět, když se sám s míčem za obranou octnul Marlon, ale včasné vyběhnutí Adána jeho šanci zmařilo.

Na druhé straně tak udeřil Sporting, když Chermiti vyslal do úniku Goncalvese s Edwardsem a druhý jmenovaný pohodlně zakončil do odkryté brány. Radost hostům z Lisabonu však vydržela jen krátce, neboť Chermiti při nákopu vybíhal z ofsajdu a gól nebyl uznán.

V 61. minutě se po Santosově obloučku za obranu krásnou střelou z úhlu prosadil Goncalves, ale v momentě přihrávky už byl v ofsajdu. Sportingu tak v šestiminutovém horizontu byly odvolány dva góly.

Hosté se ještě hnali za vstřelením regulérního gólu, ale kromě Santosovy jedovaté střely ze střední vzdálenosti a Edwardsova zblokovaného pokusu v nastaveném čase nic významného dopředu nevymysleli. Sporting tak pouze remizoval na půdě Gil Vicente a zůstává s pětibodovou ztrátou na čtvrté pozici ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele