34. kolo
27.05.2023 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gil Vicente zakončilo sezónu výhrou nad nováčkem

Gil Vicente sice nezopakovalo loňskou vydařenou jízdu do evropských pohárů, ale s ligovým ročníkem 2022/2023 se loučí domácí výhrou 1:0 nad nováčkem Casa Pia. O výhře týmu z Barcelos rozhodl v letošní sezóně sedmnáctigólový střelec Fran Navarro.

S blížící se vidinou dovolené se zápas dvou týmů, kterým již o nic nešlo nenesl zrovna v ofenzivním duchu. První poločas výraznější gólovou šanci nenabídl, ale po změně stran se do toho domácí pustili. Šanci Frana i následnou dorážku Zé Carlose krátce po změně stran ale vychytal Batista. Neproměněné šance mohl vzápětí hlavičkou po centru ze standardní situace potrestat hostující kapitán Fernandes, ale osamocen na zadní tyči nezamířil přesně.

V 63. minutě už slabě zaplněný stadión v Barcelos jásal. Střídající Depú si výborně naběhl na zadní tyč vyslal prudkou hlavičku na Batistu, který míč dokázal vyrazit pouze před sebe a tam byl nejaktivnější Fran, který poslal domácí celek do vedení.

Šance na zvrat utkání se hostům výrazně snížily jen tři minuty po obdrženém gólu. Yuki Soma totiž nevybíravě zajel do Gomese a sudí po intervenci videorozhodčího přehodnotil svou žlutou kartu a japonského záložníka ze zápasu rovnou vyloučil.

Domácí mohli oslabenému soupeři přidat ještě další góly, ale trápila je kvalita zakončení a pozorný Batista v bráně. Carracovu povedenou střelu z přímého kopu zase zastavilo břevno. Gil Vicente tak porazilo na závěr sezóny Casa Pia 1:0 a zakončuje svou sezónu na 13. místě. Bodový polštář z úvodní části sezóny stačil i Casa Pia a nováček tak zakončil sezónu na 10. místě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele