21. kolo
20.02.2023 20:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting si po dramatické přestřelce odváží z Chavesu tři body

Fotbalisté po dvou nevydařených zápasech zabrali a po výhře 3:2 získali těžce vydřené tři body na půdě nováčka GD Chaves. Dramatický zápas krom pěti vstřelených gólů ovlivnily ještě dva neuznané góly a dvě penalty.

První pokutový kop byl k vidění už v 8. minutě. Domácí brankář Moura po dobrém zásahu proti Gonçalvesovi již nezachytil vyražený míč a stáhl za nohu Paulinha. K exekuce penalty se postavil už tradiční exekutor Gonçalves a prudkou přízemní střelou nabídnutou šanci ke skórování proměnil.

Další gól a velký klid na kopačky hostujících hráčů mohl ve 25. minutě přidat po přesném přízemním centru Trincãa Paulinho, ale z malého vápna trefil pouze břevno. Na druhé straně mohl neproměněnou šanci trestat Coatesovi uniknuvší Juninho, ale trefil vyběhnutého Adána.

Domácí se nakonec vyrovnávacího gólu dočkali z mnohem nenápadnější akce. Domácí kapitán a tahoun Teixeira se z velké vzdálenost odhodlal ke střele, která skočila přesně před Adánem a zapadla za jeho záda do sítě.

Sporting už do poločasu na vyrovnávací gól nedokázal zareagovat, ale po přestávce vstoupil na hřiště s velkým odhodlání. Už v první minutě po změně stran našel Nuno Santos přízemním centrem na malém vápně Paulinha, který se už podruhé nemýlil, ale radost mu zkazilo ofsajdové postavení.

Spolupráce Santose s Paulinhem se opakovala i o deset minut později a třicetiletému útočníkovi se tentokrát hlavou opět povedlo vstřelit gól. I tentokrát však zasáhla moc videorozhodčího, který odhalil Paulinhův ofsajd.

Roli tahouna týmu tak musel opět potvrdit v 60. minutě Pedro Gonçalves. Ten si po Ináciově přihrávce rychle zpracoval míč, několika rychlými kroky uprchl svým obráncům a z podobného místa jako v první poločase Teixeira technickou střelou vrátil vedení na stranu Sportingu.

Chemie mezi Nunem Santosem a Paulinhem během deštivého pondělního večera prostě fungovala. Paulinho v 70. minutě doběhl nakopnutý míč za obranu a našel přesnou přihrávku z druhé vlny dobíhajícího Santose, který svým šestým gólem v sezóně navýšil vedení "Lvů".

Utkání však zdaleka nebylo u konce a nabídlo přítomným fanouškům dostatek vzrušení. O první se postaral domácí obránce Ponck, když nezpracoval zpětnou přihrávku, čehož mohl využít střídající Chermiti, ale ve velké šanci ho vychytal Moura.

Oba aktéři se znovu střetli v 85. minutě, kdy Sylla srazil ve vlastním pokutovém území Gonçalvese a sudí Nobre nařídil druhou penaltu v zápase. Šance na hattrick se vzdal faulovaný Gonçalves a přenechal pokutový kop mladíkovi Chermitimu. Ten svou první ligovou penaltu neproměnil, když Moura vystihl směr střely a míč vyrazil na roh.

Závěrečné slovo nakonec měli domácí. V poslední 6. minutě nastaveného času našel Sousa dlouhým centrem v pokutovém území volného Hernándeze, který prudkou hlavičkou snížil stav utkání na konečných 2:3. Sporting tak po prohře v minulém kole s Portem opět v lize vítězí a oplatil Chavesu srpnovou porážku.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele