23. kolo
04.03.2023 21:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Danny Namaso (© AFP)

Porto nezopakovalo zaváhání z minulého kola a proti Chaves připisuje tři body

Fotbalisté FC Porto nevzdávají skoro ztracený boj o mistrovský titul a po zaváhání v minulém kole si na půdě GD Chaves připsali tři body. Hosté vedli po poločase o dva góly, a přestože se domácím podařilo po změně stran snížit, v nastaveném čase svou výhru potvrdili.

Domácí Chaves opustila formu z úvodní poloviny sezóny a úvodní čtvrthodina zápasu, během které se jeho hráči nemohli dostat za polovinu, to jenom potvrzovala. V jejím závěru hosté také poprvé udeřili. Mladík Namaso si navedl míč před pokutové území, kde přesnou technickou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Jen několik minut po úvodním gólu ale hosté kriticky zaváhali při rozehrávce od brankáře, čehož využil Juninho a poslal přesný centr na zcela volného Jôa. Brankář Costa však napravil svou chybu a hlavičku brazilského útočníka perfektně vyrazil.

Zápas se po zbytek úvodní půle překvapivě vyrovnal, ale v jeho závěru zvedali ruce nad hlavu opět hosté. Ve 43. minutě si Otávio na levé straně rychle narazil míč s Eustáquiem a ve složité pozici v pokutovém území poslal míč technicky za záda brankáře - 0:2.

Domácí byli bezprostředně po změně stran hodně nebezpeční. V 50. minutě utekl obraně na levém křídle Euller, kterému se povedlo přelobovat vyběhnutého Costu a míč tak musel těsně před bránou akrobaticky odkopávat Marcano.

Jen o minutu později srazil nešikovně Sanusi v pokutovém území Mendese a domácí zahrávali penaltu. K té se postavil zkušený stoper a kapitán týmu Vitória a zcela nekompromisní střelou pod břevno vrátil Chaves naději.

Ta se postupně začala rozplývat nikoliv kvůli dalšímu gólu Porta, ale kvůli vlastní nedisciplinovanosti. Nejprve uviděl v 73. minutě po druhé žluté kartě kartu červenou Jô. V 87. minutě šel předčasně do sprch po druhé žluté také Mendes.

S dvěma hráči navíc už Porto dokázalo zápas pohlídat a v nastaveném čase ještě jednou udeřit. Dlouhý míč za otevřenou obranu zachytil v šestnáctce Taremi, který ho ještě nahrál před prázdnou bránu Martínezovi, pro kterého daná situace nebyla žádný problém. Chaves tak podlehlo Portu 1:3 a nadále se propadá tabulkou, hosté na druhém místě nadále ztrácejí na nejcennější příčku 8 bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele