34. kolo
27.05.2023 16:30 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Boavista veze z Chavesu vysokou výhru, padly tři červené karty

Pět branek a hned tři červené karty. Taková byla bilance sobotního zápasu portugalské nejvyšší soutěže mezi Chavesem a Boavistou. Portský celek byl díky čtyřem zásahům úspěšnější, což domácí neunesli a v průběhu přišli o tři vyloučené hráče.

Hosté měli první velkou šanci po jedenácti minutách, ale centr Mangase z levé stranu do šestnáctky nepřetavil ve vedoucí gól Makouta. Na druhé straně vyzkoušeli pozornost brankáře Goncalvese dalekonosným pokusem, ovšem jen do středu branky. Chvíli na to obdobně pálil Agra.

Ve 37. minutě se poprvé slavilo. Makouta našel přesnou přihrávkou před brankou volného Pereze a ten bez váhání zařídil Boavistě zasloužené vedení. O pár minut později se Boavista dočkala i druhého gólu, když centr Agry našel ve vápně neomylně hlavu Boženika - 2:0.

Chavesu se první půle nepovedla, ale na začátku druhého poločasu vstřelil rychle kontaktní gól. Goncalves pouze vyrazil střelu Cruze a s dorážkou Hernandeze už nemohl nic dělat. Po hodině vedla Boavista zase o dva góly a Chavesu se začala hra nejen rozpadat, ale ještě k tomu domácím ujížděli nervy. Boženik skóroval po průnikové přihrávce na ofsajdové hranici a takový stav Chaves kousal jen těžko. V 66. minutě uviděl za faul žlutou kartu Guimares, ale po verbální reakci hráče následovala i červená.

A nervy domácím tekly dál. O tři minuty později viděl druhou žlutou kartu Sousa a to znamenalo, že Chaves už dohrával bez dvou hráčů. A nebylo to všechno. V 81. minutě se zaskvěl parádní ranou do horního rohu Makouta a Boavista vedla na hřišti soupeře už 4:1. Vzápětí padl do sítě Chavesu i pátý gól, ale zdvižený praporek radost překazil.

O vítězi už bylo dávno jasno, přesto se na hřišti dál děli zajímavé věci. Abass byl za úder do obličeje třetím vyloučeným hráčem Chavesu. Boavista i díky tomu neměla problém a tým z první poloviny tabulky hladce porazila.

Autor: Ondřej Linhart / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele