34. kolo
26.05.2023 22:15 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Vizela neudržela vedení se Sportingem a skončí tedy v dolní polovině tabulky

Hráči Vizely zakončili letošní působení před vlastními fanoušky proti favorizovanému Sportingu a i přes nadějný začátek nakonec prohráli nejtěsnějším poměrem 1:2, rozdílový gól si dali sami zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Domácí zakončí tento ročník na jedenáctém místě se čtyřiceti body, lisabonský soupeř dohromady posbíral čtyřiasedmdesát bodů a čtvrtá pozice mu zaručuje skupinovou fázi Evropské ligy pro nadcházející sezónu.

Outsider tohoto sobotního utkání dokonale zaskočil rivala již po necelých šesti odehraných minutách, neboť po rychlém brejku a fantastické kolmici Kika Bondosa předvedl úchvatné sólo téměř z poloviny hřiště Milutin Osmajić a tvrdou ranou z hranice šestnáctky překonal brankáře Israela. Sporting však od této chvíle přidal a doslova uzamkl svého soupeře na jeho vlastní polovině, vyrovnání se dočkal přesně po dvaceti odehraných minutách.

Po rohovém kopu z levé strany v podání Poteho vyskočil v brankovém území nejvýše do vzduchu Gonçalo Inácio a jemnou tečí hlavou nasměroval míč přímo k pravé konstrukci kolem dívajícího se gólman Buntiće. Vizela se od této chvíle prakticky jen bránila a téměř k ničemu se nedostávala, avšak zhruba pět minut po změně stran znovu mohla jít do velmi překvapivého vedení.

Tentokráte se na pravé straně uvolnil aktivní Kiko Bondoso a posílal před branku střílenou přihrávku, se kterou si však defenziva Sportingu dokázala poradit. Hosté v následujícím průběhu měli míč pod kontrolou a soupeři ho prakticky nepůjčovali, nicméně Buntić prakticky neměl žádnou práci. Rozuzlení přišlo až v 85. minutě, kdy po chybné rozehrávce Vizely poslal Paulinho balón před branku a bránící Ivanildo Fernandes ho ve snaze odkopnout do bezpečí nešťastně umístil do vlastní sítě.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele