2. kolo
14.08.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Porto se ve Vizele trápilo a o svém úspěchu rozhodlo až v poslední minutě

Obhájce mistrovského titulu z Porta tentokráte nenavázal na fantastický vstup do nového ligového ročníku, když doma deklasoval CS Marítimo vysoko 5:1, a nyní se na půdě loňského nováčka z Vizely schylovalo k tomu, že vybojuje pouze bod za bezbrankovou remízu. Nicméně svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa znovu prokázali své zkušenosti a nakonec se radovali z výhry 1:0 díky pozdní trefě Ivána Marcana.

Domácí v úvodu této sezóny doslova udolali nováčka Rio Ave na jeho půdě (1:0) a dobrou formu si přenesli také do utkání se superfavoritem, jelikož výborně pracovali v defenzivní činnosti. Hosté sice drželi balón téměř ze sedmdesáti procent, ale příliš vyložených možností si nevypracovali. Do té první se dostali krátce po osmi odehraných minutách, avšak tvrdý pokus Uribeho z deseti metrů letěl příliš vysoko.

Krátce po půl hodině hry zahrozil na opačné straně Nuno Moreira, nicméně jeho křížný skákavý pokus z obrovské vzdálenosti proletěl těsně vedle pravé konstrukce. V nastaveném čase prvního poločasu předvedli oba brankáři celkem pohodové zákroky proti přízemním střelám ze střední vzdálenosti, po změně stran se obrázek hry příliš neměnil. Porto totiž jen marně dobývalo pozornou obranu protivníka a téměř k ničemu se nedostávalo.

Výjimkou byla šance hned na začátku v podání Gabriela Verona, ovšem s jeho ranou z otočky si poradil pozorný gólman Buntič. FC v závěrečné desetiminutovce výrazně přidalo a vytvořilo si dvě solidní příležitosti. Nejprve sice minul o decimetry pravou šibenici Galeno, ale v 90. minutě převrhl misky vah na jeho stranu zkušený pětatřicetiletý španělský obránce Marcano, když po centru aktivního Galena zavěsil prudkou hlavičkou přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele