34. kolo
27.05.2023 19:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Hráči Porta (© AFP)

Porto hladce předčilo Vitórii, titul ale stejně slavili v Lisabonu

Zázrak se nekonal. Porto sice splnilo vlastní povinnost a porazilo doma očekávaně Vitórii, ale Benfica v souběžně hraném utkání neměla rovněž větší problémy se Santa Clarou, a tak trofej z Primeira Ligy se nakonec udělovala právě v Lisabonu. Domácí ztratili celkem dva body na prvenství, hosté naopak po prohře spadli na šesté místo za Aroucu, která vyhrála v Portimau.

Horší vstup do zápasu si snad hráči Vitórie ani nemohli naplánovat. Už ve 2. minutě totiž sudí Artur Soares Dias tasil ze své kapsy červenou kartu pro Tomáse Händela, který ostře zaskluzoval do Uribeho. Jednoznačně ohrozil zdraví domácího záložníka, kterého trefil podrážkou kopačky, a po pár okamžicích od úvodního hvizdu se tedy pakoval ze hřiště.

A jen o pár minut později Porto přetavilo přesilovku ve vedoucí branku. Pepe Aquino podnikl výpad přes půl hřiště po levé straně, zatáhl balón do vápna až k brankové čáře, a protože z úhlu by na brankáře Bruna Varelu asi těžko vyzrál, předložil ho dozadu na lépe postaveného Taremiho, který pohotově zacílil pod břevno.

Pár minut nato mohl náskok navýšit Evanilson, který si umně zpracoval míč, ač byl otočen zády k bráně, následně však ze skluzu zamířil po zemi do zámezí. Síť následně dokázal rozvlnit Pepe Aquino, konkrétně v 11. minutě, jeho trefa každopádně nemohla být uznána pro ofsajd. Podle dostupné techniky se přitom jednalo o nedovolené postavení o pouhých deset centimetrů.

Obecně měli domácí tohle střetnutí plně pod vlastní kontrolou a druhý gól po několika dalších neproměněných šancích zaznamenali ve 32. minutě. Galeno si vyběhl od levé lajny blíže do středu, následně předložil přihrávku na hranici šestnáctky, odkud přízemní zakončení od jeho spoluhráče Otávia skončilo přesně ve spodním rohu brány.

Do přestávky Dragoes definitivně rozhodli o svém vítězství, ve 39. minutě se do brankových statistik zapsal rovněž Evanilson, jenž zacílil přesně po pobídce od Taremiho. Nicméně konečný úspěšný výsledek měl stejně hořkou pachuť, z Lisabonu totiž do Porta docházely jen nepříznivé zprávy. Ve druhé půli si domácí vytvářeli ještě další možnosti pro skórování, ty však již další změnu stavu nepřinesly.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele