3. kolo
20.08.2022 21:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mateus Uribe (© AFP)

Porto ve šlágru dominovalo a lisabonský Sporting hladce přehrálo o tři branky

Obhájce mistrovského titulu z Porta zvládl úvodní velký šlágr nové sezóny a v domácím prostředí porazil úřadujícího vicemistra Sporting po výsledku 3:0. Domácí tak zůstávají v portugalské nejvyšší soutěži stoprocentní a jsou na první příčce, zatímco CP kleslo se čtyřmi body až na osmé místo. FC se dostalo do vedení těsně před přestávkou a po vyloučení Pedra Porra proměnilo ve druhém dějství hned dva pokutové kopy.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a k vidění byl spíše opatrnější průběh. Hosté vstoupili do tohoto nedělního duelu s velkým elánem a vše mohlo být jinak, kdyby krátce po deseti odehraných minutách proměnili svou první větší příležitost. Na levém křídle odvedl vynikající práci Pote a míč se nakonec odrazil na kopačku japonského šikuly Mority, jenž po chytré kličce orazítkoval bombou z deseti metrů bližší konstrukci.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se z ničeho nic dostali do vedení ve 42. minutě. Po pasu Joãa Mária z pravé strany se v souboji o míč srazili útočník Taremi s hostujícím brankářem Adánem, balón se vzápětí odrazil před prázdnou branku a zcela osamocený Brazilec Evanilson ji už nemohl minout. V samém závěru první půle měl vyrovnání na kopačce rozběhnutý Trincão, ale jeho skákavý pokus dokázal odvrátit jednoruč do strany fantastický gólman Diogo Costa.

Hostující strážce se pak ještě vytáhl ve čtvrté nastavené minutě úvodního dějství, jelikož nejprve famózně vyrazil prudkou hlavičku zblízka v podání Gonçala Inácia a následně ukryl balón ve svých rukavicích před dotírajícím Coatesem. Zhruba deset minut po přestávce chtěl pojistit náskok favorita Bruno Costa, avšak horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. Rozhodující okamžiky tohoto střetnutí se odehrály v rozmezí 75. - 77. minuty.

Porro po hlavičce střídajícího Wendersona Galena zaskakoval na brankové čáře za Adána, jenomže míč směřující přímo pod břevno jednoznačně vyškrábl rukou a rozhodčí Almeida mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu za zmaření dosažení branky. K nařízené penaltě se postavil Mateus Uribe a s velkým přehledem zavěsil k levé tyči - 2:0.

O devět minut později přidal definitivně třetí pojistku Galeno, neboť po evidentním podražení Adána na jeho osobu sám zahrával druhý pokutový kop a proměnil ho s velkým přehledem tvrdou střelou doprostřed branky. V nastaveném čase ještě dokázal rozvlnit síť jiný nově příchozí hráč Gabriel Veron, nicméně jeho trefa do poloprázdné branky neplatila kvůli předchozímu útočnému faulu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Porto vyhraje doma v 8. kole vyžším rozdílem než v 6. kole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele