10. kolo
21.10.2022 21:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Podzimní šlágr Primeira Ligy ovládla nezastavitelná Benfica

Očekávaný duel mezi Portem a Benficou probíhal v taktickém duchu a hodně ho ovlivnilo brzké vyloučení domácího Stephena Eustáquia, který se pakoval z trávníku už po necelé půlhodině hry. Hostující Benfica pak byla aktivnější a o svém těsném úspěchu nakonec rozhodla zhruba pětadvacet minut před koncem zásluhou kanonýra Rafy Silvy. V tabulce tak jako jediná zůstává neporažena a na čele zvýšila svůj náskok.

SL v dosavadních deseti ligových duelech zvítězilo již podeváté a jen jednou remizovalo, se ziskem osmadvaceti bodů si po tomto cenném vítězství vytvořilo šestibodový náskok před druhou Bragou a právě před třetím Portem. Benfica se tedy dobře naladila na důležitý úterní zápas Ligy mistrů s italským Juventusem, naopak Porto přišlo o svou pětizápasovou vítěznou šňůru a do klíčového utkání LM v belgických Bruggách půjde značně zklamáno.

Úvodní šance tohoto střetnutí byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině a dostalo se do ní domácí FC. Po centru z levé strany téměř od bankové čáry se propracoval k nebezpečné hlavičce íránský ostrostřelec Taremi a brankář Vlachodimos měl co dělat, aby balón vytěsnil do bezpečí famózním zákrokem jednoruč. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa si výrazně zkomplikovali situaci ve 27. minutě.

Eustáquio uviděl první žlutou kartu o tři minuty dříve, pak v inkriminovaný moment nevybíravě nakopl dánského obránce Baha a rozhodčí Pinheiro po ukázání druhé žluté karty poslal pětadvacetiletého kanadského záložníka předčasně do sprch. Domácí se od této chvíle bránili a lisabonský celek měl blízko k vedení zhruba deset minut před přestávkou. Na levé straně šestnáctky se skvěle uvolnil Aursnes a z bezprostřední blízkosti napálil bližší tyč, k dorážce hlavou se vzápětí dostal pozdější hrdina Rafa Silva a orazítkoval břevno.

Hosté po změně tlačili a celkem často se nacházeli na útočné polovině, o svém úspěchu rozhodli v 72. minutě. Po rychlé akci čtyři na tři si Rafa Silva nádherně vyměnil balón se střídajícím Davidem Neresem a nakonec ho z otočky parádně uklidil k pravé konstrukci. Porto se pak k ničemu zajímavému nedostalo a nervózní průběh vygradoval nespokojeností kouče Conceiçãa, jenž za nevybíravé poznámky směrem k rozhodčím obdržel přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle opisovače z naší jedničky by to měla být 1 nebo 2. Uvidíme .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele