21. kolo
18.02.2023 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Toni Martínez (© AFP)

Porto nejtěsnějším rozdílem porazilo Rio Ave a pokračuje ve stíhací jízdě

Fotbalisté FC Porto v nečekaně vyrovnaném domácím utkání porazili nováčka Rio Ave. O výhře obhájce mistrovského titulu rozhodl jediným gólem v utkání na konci prvního poločasu španělský útočník Toni Martínez.

Porto se v posledních zápasech spoléhá zejména na silnou defenzívu, a proto neměl úvod utkání příliš vysoké tempo. O první velkou šanci zápasu se dokonce postarali hosté, když Boateng po centru hlavičkoval do tyče a dorážející Pereira dokonce vstřelil gól. Oba útočníci však v momentu přihrávky stáli v ofsajdu.

O další velký vzruch se postaral zkušený Samaris, když ve 28. minutě střelou z volného přímého kopu pořádně protáhl brankáře Costu. Bývalý záložník Benficy byl i u další velké šance, když vybojoval míč ve středu hřiště pro Gugu, který z velké dálky prověřil bdělost Costy, který střelu musel vyrazit na roh.

Porto hrálo v prvním poločase druhé housle, ale nakonec to byli jeho hráči, kteří šli do kabin šťastnější. Ve 44. minutě se na levém křídle uvolnil Wendell, který svým přízemním centrem našel Toniho Martíneze, jehož šajtle byla nechytatelná - 1:0.

Hostům gól do šatny částečně sebral vítr z plachet, ale nadále se hnali za vytouženým gólem. V 58. minutě se po rychlém přechodu do útoku dostal za obranu Boateng, ale svůj sprint na bránu zakončil pouze střelou do boční sítě.

Z vyhlášené defenzívy Porta zdaleka nešel takový respekt jako v minulých zápasech. Costa se při výběhu na centr nedomluvil se Zaiduem a po vzájemné srážce mu vypadl míč z rukavic. Dotírající útočníci se ale k míči neprotlačili.

V samotném závěru utkání se pak mohli prosadit hráči na obou stranách, ale ve všech případech selhalo zakončení. Za domácí ve velkých šancích selhali Loader a Eustáquio, za hosty mohl v posledních minutách vyrovnat Boateng, ale osamocen netrefil hlavou centrovaný míč. Porto si tak připsalo šesté ligové vítězství v řadě a vytrvale pronásleduje vedoucí Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele