6. kolo
10.09.2022 21:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto nedalo šanci nováčkovi GD Chaves a hladce ho porazilo 3:0

Porto letos zatím zaznamenalo jednu ligovou ztrátu, nicméně jinak si vede poměrně slušně a teď dokázalo odčinit nedávnou porážku na úvod základní skupiny Ligy mistrů se španělským Atléticem Madrid (1:2). S nováčkem letošního ročníku Chavesem se brzy dostalo do vedení a svůj náskok vzápětí pojistilo dvěma trefami v závěrečné dvacetiminutovce. V tabulce je stále třetí s patnácti body o tři body za vedoucí Benficou, soupeř klesl na deváté místo s osmi body.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa vstoupili do tohoto sobotního utkání naprosto skvěle, neboť se ani ne po třech odehraných minutách prosadil íránský kanonýr Mehdi Taremi. Ten po centru z pravého křídla stál ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankového území usměrnil akrobatickou hlavičku přímo k pravé konstrukci. Domácí mohli navýšit svůj náskok přesně v polovině úvodního dějství.

Na levé straně se krásně prosmýkl Galeno a poté vystřelil z mírného úhlu, ovšem na připraveného brankáře Paula Vítora nevyzrál a vybojoval pouze rohový kop. Hosté od tohoto okamžiku hrozili hlavně ze střední vzdálenosti, jenomže jejich pokusy se mezi tři tyče nevešly. Porto po změně stran kontrolovalo jednobrankové vedení a čekalo, co vymyslí soupeř, samo v rozmezí 70. - 82. minuty nakonec přidalo dvě rozhodující branky.

Druhý uklidňující gól vsítil Evanilson, jenž využil parádní samostatné akce Taremiho. Ten nejprve vystihl zpětnou přihrávku soupeře a pak naservíroval balón před prázdnou branku, kde právě osamocený brazilský útočník nezaváhal. O dvanáct minut později uzavřel gólový účet další střídající hráč André Franco, jelikož po střílené přihrávce z pravého křídla využil zaváhání Vítora a šťastně kolenem rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele