19. kolo
05.02.2023 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mahdí Taremí (© AFP)

Porto opět s čistým kontem pokračuje v sérii neporazitelnosti

FC Porto pokračuje v surfování na vlnách dobrých výsledků. Tentokrát si poradilo s Vizelou, kterou na Estádio do Dragão porazilo 2:0. Hráči z Porta si na každý poločas nechali jeden gól a navíc už v pátém soutěžním utkání v řadě neinkasovali.

Porto navzdory několika herním nedostatkům prožívá výsledkovou pohodu a v domácím utkání s Vizelou bylo jasným favoritem. Tuto roli opravdu plnilo a bylo aktivnějším týmem na hřišti. Přesto se na velkou šanci dlouho čekalo, hostující brankář Buntič moc práce neměl.

Nakonec měl na svém kontě jenom jeden nenáročný zákrok, musel totiž v závěru první půle lovit míč, bohužel pro něj, ze své brány. Evanilson využil na levém křídle zaváhání v rozehrávce Vizely, zatáhl míč do pokutového území a přesně našel nabíhajícího krajana Pepêho, který míč nikým nehlídán uklidil do prázdné brány.

Jen pět minut po změně stran mohla další zaváhání v rozehrávce Vizely opět potrestat stejná dvojice. V prohozených rolích, kdy Pepê nahrával, se ale Evanilson nepředvedl a ve stoprocentní šanci trefil jen rychle vyběhnutého Buntiče.

Jestli něco zdobí v posledních týdnech Porto, tak je to obrana. Zodpovědný přístup a hlavně obrovská zkušenost defenzivní řady, která má i s třiadvacetiletým Máriem nejvyšší věkový průměr v lize, zajistily, že si Vizela za celé utkání nevypracovala výraznou šanci.

Naopak v 86. minutě ještě jednou rozjásalo domácí fanoušky Porto. Právě Mário uprchl na pravé straně hřiště všem obráncům a poslal do pokutového území přízemní centr, který našel Taremiho, a íránský útočník se nemýlil. Taremi tedy prolomil své čtyřzápasové čekání na gól.

Porto zvládlo další kapitolu náročného programu a udržuje naději na obhajobu mistrovského titulu. Na vedoucí Benficu, která má odehraný jeden zápas navíc, ovšem ztrácí stále dost, konkrétně osm bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele