6. kolo
10.09.2022 16:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Vzdorující Famalicão srazil jediným gólem utkání Silva

Benfica pokračuje ve výborných výsledcích pod trenérem Schmidtem a i v šestém ligovém kole zapisuje tři body. Na půdě Famalicãa se o její další úspěch postaral v druhém poločasu jediným gólem zápasu zkušený Rafa Silva.

Domácí hnáni početným publikem se věhlasného soupeře nezalekli a příliš šancí mu nedovolili. Hned ve čtvrté minutě sice proklouzl do pokutového Neres, ale jeho zakončení z úhlu pokryl brankář Júnior.

Talentovaný brankář měl další velkou práci až o půl hodiny později, kdy po zmatcích v pokutovém území vychytal stoprocentní příležitost Fernándeze. Na úplném konci prvního dějství se zaskvěl také Vlachodimos na druhé straně, když vyrazil nebezpečnou střelu Youssoufa.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Benfica byla jasně aktivnějším týmem, ale její střelci si nedokázali poradit s Júniorem. Ten potvrdil dobrý výkon hned po pěti minutách v nové bráně, když vychytal Musovu dělovku z otočky a vzápětí si poradil i se třetí střelou Nerese mezi tři tyče.

Střeleckou smůlu "Orlů" nakonec po hodině hry prolomil jeden z nejzkušenějších mužů v sestavě Rogera Schmidta. Rafa Silva si ideálně naběhl na Grimaldův nenápadný přízemní centr a míč šikovnou tečí prodloužil za Júniorova záda.

Domácí se sice prezentovali dobrou obranou, ale po inkasované brance museli také útočit. Nepovedlo se jim ale vytvořit souvislejší tlak na soupeřově polovině, a tak Benfica zvítězila i ve svém šestém ligovém utkání a upevnila svou pozici na čele Ligy Portugal.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele