12. kolo
06.11.2022 21:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Veríssimo proti "své" Benfice neuspěl, Estorilu nadělila pět branek

Benfica i ve 12. kole Ligy Portugal potvrdila výbornou formu a vytváří si před blížící šampionátovou repre pauzou pohodlný náskok na čele tabulky. Její fazónu odnesl Estoril, který s bývalým trenérem "Orlů" Nelsonem Veríssimem na lavičce podlehl ligovému lídrovi 1:5.

Benfica hnána početnou skupinou fanoušků byla od úvodního hvizdu aktivnějším týmem a potvrzovala svou pozici na čele ligy. Přesto to byl domácí celek, který mohl jako první gólově udeřit. Po čtvrthodině hry se octnul sám před brankářem Martins, ale perfektně jej vychytal Vlachodimos a udržel tak nerozhodné skóre.

Benfica poprvé udeřila o deset minut později z velmi nenápadné akce. Grimaldo na levé straně hřiště potvrdil, že míč mu poslední dobou létá od nohy přesně tam, kam má zamýšleno a přesným centrem našel Musu, jemuž zakončení hlavou není cizí a poslal Benficu do vedení.

Uběhly jen čtyři minuty a ligový lídr se radoval podruhé. Míč na přední tyč po centru z rohového kopu krásně prodloužil Chiquinho patou na malé vápno a druhý stoper Antonio Silva stejně krásným způsobem poslal míč za brankovou čáru.

Estoril byl v 37. minutě blízko snížení, když Erison poslal míč po centru hlavičkou do nebezpečného prostoru a Otamendi nešikovně napálil břevno vlastní brány. Místo toho ale potřetí do přestávky udeřila Benfica, když centr Rafa Silvy do pokutového území nadzvedl hlavou Florentino a míč dopadl přímo do prostoru před prázdnou bránu, kde číhal Antonio Silva a přidal svou druhou branku v utkání.

Třetí gól byl pro Estoril kritický, a tak už po změně stran bylo zvrácení výsledku pouze divokou teorií, čemuž odpovídal i obraz hry. V 58. minutě se do další příležitosti dostal Musa, ale kolegu Silvu druhým gólem nenapodobil a trefil pouze tyč.

Po pouhé minutě na hřišti úřadovala jedna z největších ofenzivních hvězd Benficy David Neres. Na polovině Estorilu vybojoval míč, rychle vyslal do úniku Mária, který si počínal mazácky a trefil se mezi nohy vyběhnuvšího brankáře Silvy - 0:4.

Gólové hody na Estádio António Coimbra da Mota v Estorilu nekončily ani po čtvrtém rozvlnění sítě. V 77. minutě vrátil Otamendi přetažený centr zpět do nebezpečného prostoru, kde byl nejpohotovější Araújo a z bezprostřední blízkosti nedal brankáři Silvovi šanci. Oslavy pátého gólu ovšem přerušil VAR, který načapal v ofsajdu Florentina, jenž se také zapojil do akce.

Benfica se ale pátého gólu nakonec dočkala. K dalekonosné střele se v 88. minutě napřáhl střídající Ristić a prudkou dělovkou zaskočil brankáře Silvu, který se po míči natahoval marně. Alespoň o kosmetickou úpravu skóre ze strany domácích se postaral střídající Andrade, který v nastaveném čase z úhlu propálil Vlachodimose, ale potupnou prohru 1:5 příliš nezkrášlil.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra NK-o jednu jedinou setinku .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele