7. kolo
17.09.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Porto znovu nezářilo, na půdě Estorilu se protrápilo k remíze

Je vidět, že Porto je v posledních dvou až třech týdnech pod dekou. Poté, co se v Lize mistrů dost špatně prezentovalo proti Bruggám, si nepočínalo o nic lépe ani v Primeira Lize na půdě Estorilu. Tam doslova vyválčilo alespoň bod až v samotném závěru utkání, a to z pokutového kopu Mahdího Taremího. Domácí do té doby vedli díky přesnému zásahu Tiaga Gouveiy.

Estoril působil během prvního poločasu nebezpečněji, a v podstatě se tedy ujal zaslouženého vedení. Už ve 29. minutě si vytvořil první větší šanci, to když hostující gólman Diogo Costa ještě stačil zlikvidovat střelu Erisona, k dorážce se nicméně propracoval Tiago Gouveia, před nímž se zjevila poloprázdná brána, trestuhodně ale mířil jen do tyčky. Ve 41. minutě již došlo na změnu průběžného skóre, Joaozinho z levé strany poslal dlouhý pas do šestnáctky, tam si balón umně zpracoval Tiago Gouveia, jenž pak i z náročného úhlu překonával Dioga Costu.

Porto se po obrátce snažilo okamžitě o srovnání stavu, Taremí však napálil horní tyčku, a poté se domácí dalším atakům docela slušně bránili. Situace se jim ovšem výrazně zkomplikovala v 77. minutě, Ndiaye totiž vyfasoval druhou žlutou kartu a rezultovanou červenou za hodně nevybíravý zákrok vůči Gabrielovi Veronovi. Přesilovku nakonec Dragoes se štěstím využili. Ve vlastním pokutovém území nešikovně zahrál rukou Joaozinho, takže nařízena byla penalta, k té se jakožto exekutor postavil Taremí, jenž v deváté minutě nastavení určil finální plichtu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele