20. kolo
12.02.2023 21:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Braga si po hektickém závěru prvního poločasu odváží z Madeiry tři body

Braga proti Marítimu dokázala rychle zareagovat na nepříznivý vývoj utkání a díky rychlému obratu odlétá z Madeiry se třemi body. Skóre utkání sice otevřel domácí Riascos, ale góly Banzy a Račiće nakonec zajistily výhru hostům.

Na Bragu v pokročilé fázi sezóny již začíná doléhat náročný zápasový program a bylo otázkou, jak si její hráči poradí hlavně s absencí zraněného Ricarda Horty. Právě Marítimo je totiž týmem, který dokáže favoritovi zápas na svém stadiónu znepříjemnit a úvodní minuty nasvědčovaly, že se mu to opět podaří.

Byli to také právě domácí, kteří si jako první vypracovali velkou šanci. V 10. minutě dostal zpětnou přihrávku do pokutového území Vidigal, který se elegantní kličkou zbavil Račiće a jeho střelu nakonec musel pohotovým zákrokem vyrážet Matheus.

Hosté se hodně trápili a Marítimo mělo většinu úvodní půle navrch, což se mu vrátilo v 38. minutě. To se míč po standardní situaci minimálně pětkrát od někoho odrazil v šestnáctce, až spadl přímo na nohu volnému Riascosovi, který střelou z voleje poslal svůj tým do vedení proti favoritovi.

Braga však v letošní sezóně už několikrát ukázala, že umí během zápasu přepnout na vyšší rychlostní stupeň a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Dvě minuty po první brance si Banza včas naběhl na přesný přízemní centr Borjy a ve skluzu srovnal stav utkání.

Slibně rozjetý zápas se Marítimu zkomplikoval ještě do konce prvního poločasu. Val Soares zahrál ve vlastním pokutovém území ve skluzu rukou a sudí Costa nařídil penaltu. K té se postavil při absenci tradičních exekutorů Račić a zkušeně poslal míč na opačnou stranu, než na kterou se vydal brankář Makaridze - 1:2.

Po změně stran šlo poznat, že Braga šetří síly a nechala iniciativu na Marítimu, které po intenzivním zimním posilování stále bojuje s nedostatečnou sehraností. Náročnou situaci psychicky neunesl zkušený Edgar Costa, který za protesty viděl v 83. minutě dvě žluté karty po sobě a odporoučel se po pouhých dvou minutách na hřišti do sprch.

V početním oslabení už se Marítimo v ofenzivě nezmohlo vůbec na nic a po další prohře zůstává na sestupovém 17. místě. Braga naopak po další výhře zůstává na 3. místě v těsném kontaktu s druhým Portem a s pohodlným náskokem na čtvrtý Sporting.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele