9. kolo
08.10.2022 16:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting zvládl náročné utkání se Santa Clarou a z Azorských ostrovů si odváží všechny body

Sporting porazil Santa Claru na její půdě a teprve podruhé v sezóně slaví dvě ligové výhry v řadě. Favorita z hlavního města poslal v prvním poločase do vedení Morita, vítězný gól přidal v poslední minutě základní hrací doby Santos a skóre pro domácí v nastavení pouze zkorigoval Tagawa.

Hosté byli podle očekávání aktivnějším týmem, ale zodpovědná obrana Santa Clary byla pro družinu Rubéna Amorima dlouho neprolomitelná. Teprve po půlhodině hry Paulinho prodloužil míč do pohybu Edwardsovi, který nepropálil brankáře Batistu, ale na odražený míč si počkal Morita a jednoduchým zakončením hlavou do prázdné brány poslal Sporting do vedení.

Slušně zaplněný stadion se v první půli moc fotbalové poezie nedočkal. Hned po změně stran však domácí hráči poprvé zvedli velkou část stadiónu ze sedaček. Odhodlaný Tagawa po minutě pobytu na hřišti zamotal hostující obranu, kterou však natřikrát nepropálil, a tak narazil míč na šestnáctce číhajícímu Bicalhovi proti jehož nebezpečné střele musel zasáhnout brankář Adán.

Hrdinou byl španělský brankář i v 68. minutě, kdy Ricardinho vyslal velmi vydařený pokus z dálky, ale Adán mu perfektním zákrokem překazil gólovou radost. Domácí se hnali za vyrovnáním, které se ale Adán prostě odmítl. V 83. minutě totiž vytasil další vynikající zákrok proti střele Almeidy.

Na druhé straně Batista takovou oporou nebyl. V 90. minutě se k míči odhlavičkovaném po rohovém kopu dostal Nuno Santos, na jehož prudkou střelu z voleje Batista pozdě zareagoval a propustil jí za svá záda - 0:2.

Santa Clara si z utkání minimálně bod zasloužila, ale musela se smířit pouze s čestným gólem. Ten vsítil v páté minutě nastaveného času po krásné týmové akci Tagawa, ale ani jeho rychlý návrat s míčem na půlící čáru konečný výsledek zápasu nezměnil. Santa Clara podlehla Sportingu 1:2 a zůstává na barážovém 16. místě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele