17. kolo
21.01.2023 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Goncalo Ramos (© AFP)

Benfica odčinila remízu se Sportingem a Santa Claru přehrála hladce 3:0

Benfica dokázala zvítězit v posledních třech zápasech pouze jednou a její náskok na čele portugalské nejvyšší soutěže se tak výrazně ztenčil, ovšem nyní potvrdila úlohu jasného favorita se zachraňující se Santa Clarou a hlavně díky skvělé úvodní dvacetiminutovce zvítězila bez problémů po výsledku 3:0. V tabulce tedy udržela čtyřbodový náskok před druhou Bragou, CD naopak zůstalo na šestnácté barážové pozici se čtrnácti body.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta měli naprosto skvělý vstup do tohoto sobotního duelu a hned svou první větší možnost z 9. minuty přetavili ve vedoucí gól. Vůbec poprvé v tomto ligovém ročníku se dokázal prosadit sedmadvacetiletý norský záložník Fredrik Aursnes, jenž si po vynikajícím pasu Enza Fernándeze z levého křídla seběhl na hranici brankového území a svou přesnou hlavičkou usměrnil míč přímo k levé tyči.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Teprve jednadvacetiletý útočník Gonçalo Ramos si po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů naběhl do předbrankového prostoru na finální přihrávku Álexe Grimalda z levého křídla a svou pohotovou střelou z první uklidil balón přesně do protějšího spodního růžku mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Gabriela Batisty.

Domácí mohli zdramatizovat toto utkání přesně po dvaceti odehraných minutách, ale křižný přízemní pokus rozběhnutého Paula Henriqueho z mírného úhlu prosvištěl o decimetry vedle protější konstrukce. V prvním poločase se již nic dalšího nestalo. Krátce po změně stran chtěl definitivně rozhodnout aktivní Gonçalo Ramos, jenže svůj druhý gól v tomto střetnutí nepřidal, jelikož před vyběhnutým Batistou zamířil o metr a půl vedle pravé tyče.

Jasný favorit se přeci jen mohl definitivně uklidnit v 80. minutě. Gólový účet uzavřel střídající Gonçalo Guedes, když zhruba po čtvrthodině strávené na trávníku obdržel pobídku na levou stranu od Enza Fernándeze a z patnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele