15. kolo
05.01.2023 21:15 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga díky parádnímu výkonu Ricarda Horty snadno přehrála Santa Claru

Hráči Bragy po nedávném překvapivém vítězství nad suverénní Benficou (3:0) hravě zvládli také předehrávku 15. kola proti zachraňující se Santa Claře a díky konstantnímu výkonu po celý průběh zvítězili ve městě Ponta Delgada hladce po výsledku 4:0. O svém úspěchu rozhodli během úvodních šestnácti minut, kdy skórovali dvakrát. Ústřední postavou čtvrtečního utkání se stal záložník Ricardo Horta, jenž zařídil dva góly a jednu asistenci.

Domácí výběr po čtvrté porážce v řadě za sebou zůstává až na patnácté pozici o jediný bod před šestnáctou barážovou příčkou Gil Vicente. Hosté naopak vyhráli na ligové scéně potřetí za sebou a prozatím se posunuli na skvělé druhé místo tabulky o tři body za vedoucí Benficu. Do tohoto duelu vstoupili aktivněji a hned svou první větší možnost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedoucí trefu.

Po přihrávce na levou stranu a následném přízemním centru Andrého Horty sklepl Abel Ruiz míč z první pro Ricarda Hortu, který díky rychlému zpracování zamířil po zemi do sítě kolem marně se natahujícího gólmana Gabriela Batisty. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Iuri Medeiros si seběhl do středu pokutového území, a i když napoprvé Batistu nepřekonal, tak s dorážkou doprostřed branky už neměl větší problémy.

Hosté definitivně pojistili svůj náskok osm minut po změně stran. Těsně předtím sice hlavičkoval jen do břevna Paulo Oliveira, ale vzápětí André Horta po efektivním přistrčení jmenovce Ricarda unikl po levém křídle a balón precizně zakroutil k protější konstrukci - 0:3.

Braga ve zbývajícím průběhu ještě dvakrát orazítkovala brankovou konstrukci, v 80. minutě přeci jen uzavřel gólový účet nezastavitelný Ricardo Horta, neboť svůj druhý gól zápasu zaznamenal střelou zblízka do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude se opakovat scénář z posledních 3 zápasu doma taky venku? Nebudu rozepisovat co se stalo. Moji nepřátelé mě rozumí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele