2. kolo
13.08.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica městské derby zvládla, Casa Pia neodpověděla na trefu Gonçala Ramose

Estádio Dr. Magalhaes Pessoa, kde se tohle utkání konalo kvůli nevyhovujícím podmínkám na obvyklém stadionu Casa Pia, po dlouhých 83 letech přivítalo tohle lisabonské derby na nejvyšší portugalské scéně. A nováček, trpaslík Primeira Ligy, si nepočínal nikterak špatně. Benfica se jakožto velký portugalský mocipán na nejtěsnější možné vítězství docela nadřela.

Poté, co se uctila památka nedávno zesnulého Fernanda Chalany, bývalého slavného hráče As Águias, se hosté rozehřívali do své obvyklé teploty poměrně ztuha. Ve 24. minutě se do jakési šance propracovali poprvé, a to zásluhou Gonçala Ramose, jeho teč však zastavil na brankové čáře stoper João Nunes. Ve 33. minutě napřáhl z dálky Rafa Silva, gólman Ricardo Batista ale neměl zásadní potíže míč zkrotit. Až po obrátce přišel na řadu klíčový moment tohoto duelu.

João Mário ze středu pole uvolnil do vápna Rafu Silvu, jeho přihrávka zprava přes bránícího Zolotiće a Vasca Fernandese doputovala až ke Gonçalu Ramosovi, jehož pak neubránil ani João Nunes, a balón se ve finále došoural k tyčce.

Domácí nenašli žádnou kloudnou odpověď na průběžný negativní výsledek, Benfica se navíc jako by začala spokojovat s tím faktem, že ne příliš přesvědčivé vedení může v konečném účtování stačit na zisk tří bodů, čili se směrem dopředu již nehrnula tak často a s takovým zápalem, a tahle její defenzivnější taktika přinesla kýžený úspěch. A nic na její očekávané výhře nezměnila ani červená karta ze závěru zápasu, kterou po udělené druhé žluté obdržel obránce Otamendi za držení Claytona ve středu hřiště.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele