7. kolo
25.09.2021 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Benfica je v lize i nadále v ráži, výhra nad Vitórií byla její sedmou v řadě

Benfica získala tříbodový výsledek v Primeira Lize už posedmé v řadě a i nadále opanuje čelo tabulky se čtyřbodovým náskokem před druhým Portem a třetím Sportingem. Před střetnutím v Lize mistrů s Barcelonou tak evidentně nic neztratila ze svého elánu a na domácí scéně zůstává stoprocentní. Vitória naopak utrpěla teprve svou druhou porážku v tomto ročníku.

Do první větší příležitosti se propracovali domácí v 9. minutě, to když Edwards ze středu pole uvolnil na levé straně Rafu Soarese, ten následně hledal v brankovém území Estupiňána, míč ale k němu nakonec nepropasíroval. V 15. minutě se již Estupiñán přece dostal k zakončení, po centru zprava od Ricarda Quaresmy však hlavičkoval jen nad bránu brankáře Vlachodimose.

Ve 23. minutě se poprvé ozval taktéž lisabonský celek, a to prostřednictvím Rafy Silvy, ten ovšem z dobré pozice zamířil pouze těsně do zámezí. Po půlhodině hry už se ale přece skóre utkání měnilo. Vertonghen poslal přihrávku za soupeřovu obranu, kam si naběhl zavčasu jeho spoluhráč Jaremčuk, a ten jemný oblouček zaslal za záda vyběhnuvšího gólmana Trmala.

Český rodák kapituloval též o jedenáct minut později. Opětovně si přitom neporadil v souboji s Jaremčukem, který měl každopádně trochu štěstí, že poté, co jeho střelu na poslední dobrou zastavil ve skluzu bránící Borevković, se balón ještě odrazil k tyči, odkud ukrajinský forvard našel skulinku mezi ní a vracejícím se Muminem, jenž se snažil celou situaci ještě zachránit.

Domácí na dva obdržené góly reagovat nedokázali, v podstatě definitivně jejich odpor zlomil v 73. minutě João Mário, který po rychlém brejku a přihrávce Rafy Silvy zacílil s pomocí teče Mumina do spodního rohu brány. V 78. minutě finální stav kosmeticky upravil Bruno Duarte z penalty, tu sudí Luis Godinho nařídil za faul Lucase Veríssima vůči Rochinhovi ve vápně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2. Jen ten kurz-1,75 mě jaksi neodpovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

1,74 . Jen si hrej ty bukwico, i na tebe dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele