21. kolo
05.02.2022 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Derby zvládla lépe Vitória, v samém závěru přetlačila Bragu i v oslabení

Dérbi do Minho, alias souboj mezi Vitórií a Bragou, dvěma odvěkými rivaly ze stejného regionu, dopadlo lépe pro domácí klub, který se tedy zaradoval z vítězství v tomto prestižním duelu poprvé od ledna roku 2017. A nutno říci, že za svou houževnatost i píli si tříbodový zisk asi vážně zasloužil. Byl stále hladový po úspěchu, přestože se vypořádával s červenou kartou.

Braga se mohla ujmout vedení v 7. minutě, nicméně hlavičku Aliho Musratiho celkem bez obtíží lapil gólman Bruno Varela. Vitória se poprvé osmělila pouze o pár chvil později, svou dělovku vyslal mezi tři tyče Tiago Silva, ovšem Matheus vytasil zdárný zákrok. Až v 18. minutě domácí přece gólově udeřili, centr Tiaga Silvy od rohového praporku zužitkoval svou hlavou Estupiňán, kterého si na bližší tyčce hostující defenzíva prostě hodně špatně hlídala.

Hosté nepůsobili v prvním poločase v ofenzivních činnostech žádným zářným dojmem, bylo zkrátka v jejich podání potřeba, aby se výrazně zlepšili a dostali se aspoň k vyrovnání. Tuhle ambici přitom naplnili jen krátce po obrátce, ve 48. minutě zaúřadoval Vítor Oliveira po pasu zprava od Ricarda Horty. Avšak poslední slovo si nakonec vzal výběr z Guimaraese, v samém závěru skóroval Nélson Luz, jenž na zadní tyči využil dlouhou přihrávku Rúbena Lameirase.

V tu dobu mimochodem již domácí byli v oslabení, i tak se dokázali propracovat k přesnému zásahu, jenž rozhodl celé střetnutí. Byť sudí António Nobre napoprvé ukazoval žlutou kartu, VAR mu poslal vzkaz, zda by Alfa Semedo za svůj šlapák vůči Abelovi Ruizovi neměl být rovnou vyloučený, a opravdu se tak stalo. Tenhle moment ovšem Vitórii evidentně nezlomil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělá Guimaraes v následujících 4 kolech doma ještě nějaký výmrd??? Zápasy jsou k tomu jako stvořené.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele